Водіям розповіли, як перевірити якість та справжність моторного мастила і не нарватися на підробку

В Україні через подорожчання пального на ринок все частіше став потрапляти бензин низької якості, також є небезпека купити неякісне моторне масло, що може дуже плачевно закінчиться для автомобіля.

Моторне масло підтримує працездатність “серця” автомобіля, забезпечуючи безперебійну роботу двигуна протягом тривалого часу. Однак нерідко можна купити підробку без необхідних присадок та загусника. Використання такого масла загрожує виходом двигуна з ладу.

Відрізнити підробку від оригіналу можна, звернувши увагу на ряд деталей:

Ціна. Якщо ціна занижена на 10-20%, то перед вами фальсифікат. Виробники дають офіційним дилерам знижку трохи більше кількох відсотків;

Місце покупки. Ризиковано купувати масло на ринку або у невідомих інтернет-магазинах.

Також багато про що може розповісти упаковка. Виробники використовують багатоступінчастий захист своєї продукції. Каністра робиться з якісного пластику, на поверхні немає швів, задирок та раковин. Контрафакт розливають у неякісний пластик, на каністрі видно місце спайки двох половинок.

Кришка повинна мати пломбу з вусиками, яка ламається при відкритті каністри. Ще одна ознака підробки – погано закручена кришка, яка утримується не пломбою, а клеєм. Етикетка на підробленому продукті – з нерівним шрифтом і поганим друком, на якому відсутні кольорові переходи.

Про те, що олива неякісна говорять:

– проблеми із запуском авто в умовах мінусової температури;

– зміна консистенції при в потраплянні морозилку: заморозка ніяк не вплине на оригінальний продукт, а фальсифікат стане тягучим;

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти