Штрафи за порушення ПДР в Німеччині: що потрібно знати водіям

Штрафи в Німеччині стартують від 10 і доходять до 680 євро залежно від місцевості та “тяжкості” порушення.
Більшість водіїв при вивченні правил дорожнього руху усвідомлює, що в сусідніх країнах ПДР можуть трохи відрізнятися від тих, що діють у їхній країні. Що вже говорити про ті країни, які знаходяться за сотні чи тисячі кілометрів від рідної країни водія.

Як правило, ПДР у багатьох країнах Європи досить схожі, адже майже всі європейські країни є підписантами Женевської та Віденської конвенцій про дорожній рух. Попри це, майже в кожній європейській країні є невеликі відмінності щодо ПДР. Сьогодні мова піде про особливості правил дорожнього руху в Німеччині, а також поговоримо про те, які штрафи чекають на українських водіїв за невиконання цих правил.

При поїздці до Німеччини, українським водіям можуть стати в нагоді телефони наступних сервісних служб:

– поліція 110;

– екстрені служби 112;

– допомога німецького автоклубу 19211;

– довідка Infoexpert: 0190-87-22-50.

Штрафів у Німеччині існує безліч, як і в Україні. Щоб поїздки Німеччиною проходили легше, ми зібрали для вас найголовніші та найпопулярніші штрафи на дорогах Німеччини у зручному форматі таблиці:

Який штраф за телефонну розмову за кермом у Німеччині

Як і в Україні, у Німеччині заборонено користуватися телефоном, коли людина перебуває за кермом. Якщо говорити трохи точніше, то штраф водієві можуть виписати саме за те, що він тримає телефон у руках, при цьому розмовляти з кимось все ж таки можна.

Щоб набрати когось або прийняти виклик, водії в Німеччині повинні використовувати систему Hands Free, гучний зв’язок, Android Auto або Apple Car Play. Практика показує, що водії можуть отримати штраф за використання телефону, навіть якщо перебувають просто у заведеній машині з телефоном у руці.

Штраф за використання телефону за кермом у Німеччині складає 110 євро + податок.

Скільки буде штраф у Німеччині за перевищення швидкості

Практично кожен водій чув про легендарні німецькі автобани, на яких нібито не існує жодних обмежень. Водночас, у Німеччині штрафи за перевищення встановлених обмежень швидкості досить високі та мають дуже докладну градацію.

Як сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху в Німеччині

Після отримання штрафу в Німеччині, як і в Україні, водієві надходить повідомлення, в якому є всі необхідні реквізити. Сплатити штраф можна у будь-якому банку чи кредитній організації. При цьому квитанцію про оплату штрафу потрібно обов’язково зберігати у себе, оскільки за незгоди із сумою або статтею, за якою виписано штраф, можна подати скаргу.

При цьому варто враховувати, що якщо ви їздите на своєму, а не на орендованому авто в Німеччині, то крім прав та закордонного паспорта, на рахунку у водія має бути сума не менша, ніж вартість страховки на авто.

Якщо після отримання штрафу, ви вже повернулися в Україну, то єдиний спосіб оплати штрафу — за реквізитами через банк. Якщо людина не сплатить штраф після першого повідомлення, їй відправлять ще одне і сума штрафу щоразу зростатиме. Якщо після певної кількості повідомлень людина все ще не сплатила потрібну суму, то до її будинку в Німеччині може прийти судовий пристав і вилучити цінні речі в рахунок погашення боргу. Якщо ви вже виїхали з Німеччини і не сплатили штраф за порушення правил дорожнього руху, то вас можуть змусити сплатити цей штраф при наступному в’їзді в країну або взагалі заборонити в’їжджати на територію Євросоюзу/Німеччини.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти