Вода у бензобаку: звідки вона береться і чим небезпечна

Якщо вода потрапила у двигун чи паливну систему, ні до чого хорошого це не призведе у жодному разі. Однак далеко не кожен знає, що вона присутня у бензобаку кожного автомобіля. Питання лише у її кількості. Найчастіше її там дуже мало, щоб якось вплинути на роботу двигуна. Але якщо вона там якось з’явилася, то її там може побільшати? Абсолютно вірно. Давайте розберемося.

Почнемо з того, як вода взагалі потрапляє у бак. Багато хто вважає, що головним чином вона там з’являється при заправці пальним низької якості. Однак навіть заправляючись на перевірених заправках, неможливо убезпечити себе від попадання вологи в паливну систему автомобіля. “Це ніщо інше, як звичайний міф. Головне джерело вологи в бензобаку – конденсат. Він з’являється через перепади температур, підвищену вологість або неправильні умови зберігання пального”, – кажуть експерти Liqui Moly. Чим же це небезпечно, як із цим боротися, а головне – як зрозуміти, що в бензобаку вашого автомобіля зібралася вода?

Насамперед варто поговорити про те, до яких наслідків призводить вода у паливній системі. Головний чинник – поява корозії. Вода руйнує бензобак зсередини, що згодом призводить до забруднення системи подачі палива, а іноді взагалі може вивести з ладу її елементи. Проблема актуальна не лише для бензинових автомобілів, а й для дизельних. Вода у солярці призводить до некоректної роботи ТНВД, повідомляють в Автоцентр.

Найлегше виявити воду в бензобаку взимку. Якщо ваш автомобіль погано заводиться на холодну – це перший знак. Якщо при цьому акумулятор заряджений, свічки хороші, а паливна система та електроніка повністю справні – практично завжди причина криється в наявності води в пальному.

Коли в баку накопичилося багато води, його потрібно знімати з автомобіля та повністю просушувати. Однак цю проблему набагато простіше запобігти, ніж вирішувати її наслідки. Для видалення води з пального існують спеціальні присадки як для бензину, так і для дизеля. Вони абсорбують та безпечно видаляють воду з пального. Використовувати їх завжди не обов’язково, адже процес накопичення вологи досить довгий. Однак використовувати їх як профілактика дуже важливо для автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти