Чому двигуни сучасних автомобілів дедалі частіше стають “одноразовими”

Якщо запитати автолюбителів про те, чи двигуни з роками стають краще чи гірше, відповідь буде, що раніше було краще. Яка причина зниження якості автомобільних моторів?

Журналісти вірішили поміркувати над цим питанням і провели аналогію зі швейними машинками. Вийшов так званий, екскурс в історію, який дає відповідь на це питання.

В середині XIX століття Ісаак Мерріт Зінгер та його приятель Вільям Кларк відкрили компанію «Singer Manufacturing Company», яка невдовзі стала відомою у всьому світі. Саме на цьому підприємстві почали виготовляти відомі і досі швейні машинки «Singer». Вони зарекомендували себе як дуже надійні та якісні, і тому машинки стали дуже популярними серед населення багатьох країн. Технологія створення не стояла на місці і з роками швейні машинки ставали тільки краще, відповідно і ціна на них росла. На той час, придбати швейну машинку відомого бренду було не дешевим задоволенням.

Коли почалася Перша світова війна, машинка «Singer» продавалася не тільки в Америці, але й в Європі. Вона розходилася сотнями тисяч по обидва боки Атлантики. Але після закінчення війни, швейні машинки почали виготовляти в Японії. Вони уступали в якості виготовленим на фабриках «Singer», але були набагато дешевше. Бо у Японії робоча сила коштувала дешевше.

Це призвело до того, що продажі швейних машинок «Singer» пішли на спад. Дешеві малоякісні японські швейні машинки витіснили з ринку дорогі і якісні американські машинки.

Виходить, що іноді краще продати 25 м’ятих яблук за низькою ціною, ніж 5 яблук вищого сорту за великою ціною.

Напевне ви зрозуміли, що це відноситься не лише до швейних машинок, але і до автомобілів.

Навіщо виробникам гнатися за якістю, якщо більшим спросом у населення будуть користуватись більш дешеві автомобілі, навіть якщо їх якість буде гіршою.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти