Топ-10 найпроблемніших авто, які дуже популярні серед українських водіїв

Експерти склали рейтинг найменш надійних сімейних автомобілів. Одне з найважливіших вимог до автомобіля, особливо сімейного, – це надійність. Купуючи авто, як на первинному, так і на вторинному ринку, покупці приділяють цьому критерію велику увагу. Однак, виявляється, що не завжди їх вибір є вдалим.

Спеціалісти з порталу Avtosota.com підготували список автомобілів, які на перший погляд здаються надійними, але насправді призводять до багатьох проблем для їх власників.

Audi A3 (2020-2023)

Понад 60% власників Audi A3 звернулися в сервісні центри протягом останніх двох років через поломки автомобілів. Основні проблеми стосувалися навігаційної системи та мультимедіа. Деяким доводилося заміняти акумулятор через несправності, а також ремонтувати коробку передач, що вимагало значних затрат. Придбання цього автомобіля не є дешевим задоволенням для покупців.

Skoda Octavia (2020-2023)

Цей ліфтбек також потрапив у список ненадійних сімейних автомобілів. За останні два роки близько 54% водіїв скаржилися на поломки навігаційної та мультимедійної системи. Проте, автомобілі продовжували їздити.

Mazda3 (2014–2019)

Ця модель привертає увагу багатьох покупців своїм стильним дизайном та розширеним набором опцій. Проте, виявляється, що вона також має чимало проблем. Близько 46% власників Mazda3 стикалися з поломками, пов’язаними з гальмами та електронікою. У 2020 році майже 800 автомобілів цієї моделі були відкликані виробником через проблеми, які призводили до спонтанного загасання двигуна при низьких швидкостях.

Skoda Yeti (2009–2017)

Цей кросовер часто вважають практичним, але не можна точно сказати, що він надійний. За два роки, 33% власників цієї моделі зіткнулися з серйозними проблемами у технічному обслуговуванні. Одні скаржилися на неполадки з коробкою передач, інші – на проблеми з кондиціонером, кузовом, гальмами, електронікою, навігаційною системою та підвіскою. Тільки 25% з них мали можливість отримати безкоштовний ремонт.

Honda Civic (2012-2017)

Близько 35% респондентів скаржилися на проблеми з Honda Civic. Основні нарікання стосувалися роботи кондиціонера та електроніки. Більшість з тих, хто зіткнувся з проблемами, отримали безкоштовний ремонт від японського виробника, який зазвичай займав не більше одного дня.

Volkswagen Golf

Ці хетчбеки з дизельним двигуном виявилися менш надійними, ніж ті, що працюють на бензині. Обидва варіанти автомобіля потрапили в антирейтинг, хоча бензинові автомобілі ремонтували трохи швидше. 33% респондентів скаржилися на проблеми з автомобілями з дизельним двигуном, а 20% – на проблеми з бензиновими. Найбільш поширені проблеми стосувалися двигуна, коробки передач, кондиціонера та електроніки.

Ford Focus

Ця іноземна марка вважається однією з найпопулярніших на вторинному ринку України, незважаючи на те, що власники таких автомобілів часто звертаються до сервісних центрів через поломки. За два роки, 21% власників Ford Focus стикалися з проблемами з акумулятором, гальмівною системою, двигуном та електронікою.

Volvo V40 (2012–2019)

Важливо розрізняти модель Volvo V40 з бензиновим та дизельним двигуном. Власники вважають, що модель з дизельним двигуном є однією з найнадійніших для сімейного використання, тоді як модель з бензиновим двигуном має проблеми. Протягом 24 місяців, 18% власників моделі з бензиновим двигуном зверталися до сервісу через поломки акумулятора, кузова та підвіски.

Kia XCeed (2019 – н.ч.)

Ця корейська марка також потрапила до антирейтингу. Багато автовласників скаржилися на дефекти кузова, а також зверталися до сервісу через поломки двигуна, вихлопної системи та підвіски. Протягом двох років близько 15% власників автомобілів цієї марки звернулися до сервісних центрів.

Mini Clubman (2015 – н.ч.)

Цей компактний кросовер часто розчаровував власників проблемами з кузовом, кондиціонером, підвіскою та вихлопною системою. Власники автомобілів Mini Clubman зверталися до сервісу через ці проблеми.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти