Водіям розповіли, як дізнатися про подушки безпеки в автомобілі, що спрацювали

Автомобільний експерт розкрив три способи перевірки наявності подушок безпеки на автотранспортних засобах.

Один із способів полягає у спостереженні за певними ознаками, такими як зміна кольору панелей, наявність прогалин та спалахування лампочки контрольної системи на приладовій панелі. Ці ознаки можуть вказувати на те, що системи пасивної безпеки автомобіля вже були активовані, а встановлені на місце подушок безпеки є їхні муляжі.

За словами експерта, на пластикових заглушках, які закривають подушки безпеки, мають бути написи “Airbag” або відповідні символи. Необхідно проконтролювати кожен елемент з таким маркуванням. Якщо виявлено різний колір в порівнянні з сусіднім пластиком, випирання або помітні прогалини, це може свідчити про активацію подушок під час аварії та встановлення муляжів на їхнє місце.

Наприклад, один із способів перевірки стану подушок безпеки – перевірити дату, зазначену на ременях безпеки. Ця дата повинна співпадати з датою виготовлення автомобіля. Якщо виявлено розбіжності, імовірно, автомобіль був у ситуації ДТП. Під час аварії ремені безпеки спрацьовують та фіксуються відповідно до свого положення, після чого їх потрібно просто замінити. Якщо це сталося, це означає, що піропатрони в подушках також були активовані.

Третім способом перевірки є спостереження за лампочкою на приладовій панелі: при включенні запалювання цей індикатор має спалахувати, сигналізуючи про виявлену несправність. Він також містить напис “Airbag”. За словами експерта, якщо подушки безпеки справні, ця лампочка має загорітися і погаснути на 5 секунд пізніше, ніж інші, але якщо відбувається інше, наприклад, лампочка гасне одночасно з іншими, це може свідчити про відсутність подушок безпеки, а також про втручання в електроніку з боку некваліфікованих осіб.

Експерт також зауважив, що якщо встановлено муляжі замість функціонуючих подушок безпеки, вартість відновлення може бути значною. Він додав, що для відновлення необхідно встановлювати оригінальні запчастини, оскільки більш дешеві аналоги часто не гарантують належного функціонування.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти