7 факторів, на які потрібно звернути увагу при покупці автомобіля з Європи

В Україні широкою популярністю користується практика пригону автомобілів з Європи. Насамперед робиться це з економічних міркувань, оскільки машини з пробігом там часто коштують дешевше. Разом з тим існує думка, що стан пригнаних транспортних засобів з пробігом кращий через використання кращої якості палива, їзди на хороших дорогах і загалом дбайливіше ставлення європейців до машини.

Однак не варто легковажно підходити до покупки авто з Європи, сподіваючись лише на доброчесність колишніх власників. Експерти Avtomir.ua рекомендують звернути увагу на 7 ключових факторів при виборі старого «європейця».

Пробіг

Це те, на що завжди слід звертати увагу насамперед. У Європі теж не гидують скручуванням одометра. Перевірити актуальність показників приладу можна у незалежних реєстрах.

Участь у ДТП

Перевірити на участь авто у ДТП можна все у тих же реєстрах із загальним доступом. При цьому не завжди дорожні пригоди фіксуються у базах даних. Буває, що водії розходяться «полюбовно». З’ясувати цей фактор допоможе замір товщини фарби за допомогою певного приладу, що дозволить встановити факт перефарбування авто.

Інші пошкодження та несправності

Іноді машини зазнають пошкоджень, які не пов’язані з ДТП. Це можуть бути стихійні лиха, викрадення або просто знос вузлів і агрегатів внаслідок звичайної експлуатації. Такі машини часто продають на аукціонах, оскільки відновлювати їх дуже дорого, а потім вони продаються як звичайне авто. З’ясувати, чи торгували транспортом на аукціоні, можна за допомогою звітів VIN+ та VIN MAX.

Комерційні авто

Іноді недобросовісний продавець намагається реалізувати комерційне авто як приватне. Зрозуміло, пробіг та інтенсивність експлуатації у такої машини набагато більше. До того ж, водії явно не ставляться до транспорту фірми так само дбайливо, як до свого. Під час вивчення відомостей про авто слід звертати увагу на наявність серед колишніх власників юридичних осіб.

Загальний стан

Краще відігнати перед покупкою автомобіль на СТО, де професіонали зможуть оцінити, наскільки машина придатна для експлуатації.

Транзитні номери

Такі авто оформлені на митниці на юридичну особу, з якою доведеться мати справу при оформленні угоди. Також вам мають видати разом із договором купівлі-продажу «техпаспорт» із країни експорту, митну декларацію та сертифікат відповідності МС. Як новому власнику, вам доведеться сплатити 3-5 відсотків від вартості авто як збір до Пенсійного фонду при реєстрації такого транспорту.

Юридичні питання

У сервісному центрі МВС спеціальний експерт може за додаткову плату вивчити історію авто, встановити всілякі махінації з нею та з’ясувати, чи не перебуває вона у міжнародному розшуку. Такі випадки в Україні трапляються регулярно. Найкраще встановити такий факт ще до покупки авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти