Як розпізнати машину після ДТП: водіям назвали 5 ознак “битка”

Під час купівлі вживаного автомобіля вкрай важливо вміти розпізнавати сліди участі в ДТП, які можуть приховувати продавці. Салон автомобіля може багато розповісти про його минуле, особливо якщо знати, на що звертати увагу. Експерти “Авто 24” підготували огляд п’яти головних ознак, які можуть вказувати на те, що автомобіль побував в аварії.

1. Кермо
– Рівність площини: Обід керма часто деформується від удару об груди водія під час ДТП.
– Пошкодження маточини: Вбудована в кермо подушка безпеки, спрацьовуючи під час аварії, руйнує облицювання маточини. Залежно від конструкції керма, цю деталь можуть обшити заново, заклеїти або замінити. Сліди ремонту на маточині керма (нерівності, шви) – підстави для підозр.
– Різниця у зносі: Часто ремонтники купують нове кермо, яке може виглядати новішим за інші деталі інтер’єру. Зверніть увагу на цю невідповідність.
– Зайві або неактивні кнопки: Якщо на кермі є кнопки або функції, які не відповідають комплектації даного автомобіля, це може свідчити про заміну керма після ДТП.

2. Оббивка торпедо
– Ремонт або заміна панелі: Подушка безпеки, що вилітає з торпедо, прориває його оббивку. Повністю приховати сліди цього неможливо, тому панель або ремонтують, маскуючи лінію розриву, або замінюють.
– Нерівні стики та сліди інструментів: Заміну панелі можуть видати нерівні стики та сліди інструментів на кріпильних деталях. Зверніть увагу на будь-які розбіжності та відхилення в текстурі та кольорі матеріалів.

3. Панелі облицювання
– Нерівні зазори: Після аварії під час розбирання салону не завжди вдається зібрати всі деталі ідеально, особливо якщо використані неоригінальні компоненти.
– Економія на кріпильних елементах: Ремонтники часто економлять на кліпсах і пістонах, через що пластикові панелі можуть стояти нерівно, з надмірними або нерівномірними зазорами.

4. Сидіння
– Робота налаштувань і стан механізмів: При ДТП можуть постраждати механічні елементи передніх крісел, особливо шарнір нахилу спинки. Перевірте роботу всіх налаштувань сидінь.
– Підголівники та бічні подушки безпеки: Перевірте цілісність підголівників і місць, де зашивали бічні подушки безпеки. Під час аварії ці деталі можуть бути пошкоджені.

5. Дрібні деталі
– Перемикачі, кришки та ручки: Дрібні деталі інтер’єру (перемикачі, кришки, ручки) часто обламуються під час аварії. Перевірте їх цілісність і функціональність.
– Сліди неконтрольованих переміщень: Зверніть увагу на деталі, що виступають над поверхнями. Якщо вони пошкоджені або не функціонують, це може бути результатом неконтрольованих переміщень предметів і тіл під час аварії.

Джерело Avto24
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти