Стали відомі найпроблемніші марки авто: з ким краще не зв’язуватися

Під час вибору авто одним із ключових факторів має бути надійність. Ніхто не хоче мати справу з проблемним автомобілем, який більше часу проводить в СТО, ніж на дорозі, висмоктуючи з власника всі доходи на ремонт і обслуговування. При цьому деякі виробники традиційно вирізняються випуском автомобілів із сумнівною надійністю. Нещодавнє дослідження порталу WhatCar, проведене спільно зі страховою компанією MotorEasy, виявило бренди, які найбільше розчаровують своїх власників.

Опитування охопило 21 732 водія, які розповіли про свій досвід експлуатації 178 моделей віком до п’яти років від 32 різних брендів. У підсумку було складено антирейтинг 10 найменш надійних марок автомобілів, які потребують особливої уваги під час купівлі.

1. Cupra
Рейтинг надійності: 82,4%

Спортивний бренд Seat опинився на останньому місці. Найпроблемнішою моделлю було названо Cupra Formentor, з яким зіткнулися проблеми у понад половини опитаних власників. Електрична модель Cupra Born показала себе краще, з проблемами у 18% власників. Більшість ремонтів проводилося за гарантією, що трохи згладжує негативні враження.

2. Alfa Romeo
Рейтинг надійності: 85,6%

Результати Alfa Romeo виявилися неоднозначними. Модель Stelvio показала гарний результат із надійністю в 95,8%, тоді як Giulia отримала всього 77,3%, один із найнижчих показників у своєму класі. Близько 44% власників Giulia стикалися з несправностями, причому третина з них очікували на ремонт понад тиждень, а 11% отримали рахунки на суму понад 76500 гривень за один ремонт.

3. Opel
Рейтинг надійності: 86,9%

Opel також розчарував багатьох своїх власників. Найбільш проблемною моделлю став електричний позашляховик Mokka Electric з рейтингом надійності 60,6%. Один із власників повідомив про ремонт на суму близько 433500 гривень лише через два дні після купівлі, хоча цей ремонт був оплачений Opel.

4. Jaguar
Рейтинг надійності: 87,4%

Найменш надійною моделлю Jaguar виявився електричний позашляховик I-Pace, у 42% власників якого були проблеми з електрикою і кузовом. Навпаки, Jaguar XJ показав високий рейтинг надійності 95,8%, і всі ремонти проводилися за гарантією.

5. Land Rover
Рейтинг надійності: 87,6%

Land Rover, як і Jaguar, розчарував своїх власників. Модель Range Rover Evoque виділяється як найпроблемніша, з несправностями у значної кількості власників. Половина ремонтів вимагала більше тижня на усунення, хоча більшість з них оплачувалися за гарантією.

6. Subaru
Рейтинг надійності: 89,0%

Незважаючи на загальну надійність японських автомобілів, Subaru виділяється негативно. Власники моделі Outback п’ятого покоління повідомляли про високі витрати на ремонт проблем з електрикою, а власники Subaru XV також стикалися з проблемами, хоча менш серйозними.

7. Audi
Рейтинг надійності: 89,1%

Надійність Audi сильно залежить від моделі. A3 Sportback виявився найбільш проблемним, тоді як Audi TT показав високий рівень надійності 98,4%. Більшість проблем A3 були пов’язані з інформаційно-розважальною системою.

8. MG
Рейтинг надійності: 89,2%

Моделі MG5 та MG ZS EV виявилися найменш надійними. MG4, зокрема, отримала рейтинг 76,1%, з проблемами кузова та електрики. Кожен п’ятий власник MG4 заплатив понад 51000 гривень за ремонт.

9. Mercedes
Рейтинг надійності: 89,8%

Mercedes показав кращі результати, ніж Audi, але значно відстав від конкурентів. Дизельні версії Mercedes A-Class часто підводили своїх власників, причому на усунення більшості несправностей витрачалося більше тижня.

10. Renault
Рейтинг надійності: 90,0%

Близько 20% автомобілів Renault, які брали участь в опитуванні, виходили з ладу, але більшість несправних автомобілів залишалися працездатними після виникнення проблем. Більшість ремонтів проводилися за гарантією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти