Що робити водієві, якщо відмовили гальма: повинен знати кожен автомобіліст

Така неприємність, як відмова гальм, може трапитися з кожним автомобілістом. Однак далеко не кожен знає, як діяти в такій ситуації. Експерти назвали низку прийомів, які дають змогу ефективно зупинити машину і мінімізувати наслідки несправності.

Використання двоконтурної гальмівної системи:
У більшості сучасних авто встановлено двоконтурну гальмівну систему. Якщо відмовляє один контур, водій може продовжити натискати на гальма до спрацьовування другого контуру. Навіть якщо це не зупинить машину, то дасть змогу знизити швидкість.

Гальмування двигуном:
Якщо на машині встановлена МКПП, можна поступово знижувати передачу, тим самим змушуючи двигун скорочувати оберти і знижувати швидкість руху. За наявності «автомата» слід перейти в ручний режим і виконати аналогічну процедуру.

Стоянкове гальмо:
Гальмувати за допомогою використання стоянкового гальма слід акуратно, плавно збільшуючи зусилля. Робити це можна лише на невисокій швидкості, щоб не допустити перекидання авто.

Маневрування:
Якщо у вас є простір для маневру, постарайтеся використовувати його, щоб уповільнити машину.

Контактне гальмування:
За відсутності інших варіантів слід розглянути можливість контакту автомобіля з попутними перешкодами. Взимку це можуть бути кучугури снігу, влітку кущі, пластикові бочки або контейнери.
.
Неприпустимо в момент відмови гальм вмикати задню передачу або режим «Паркінг». Вирішити проблему це не допоможе, зате угробить трансмісію. Також не варто панікувати, оскільки це принесе тільки шкоду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти