Оштрафують при першій же зупинці: кому з водіїв потрібно терміново замінити документи

Зовнішній вигляд автомобіля, за ідеєю, не повинен хвилювати нікого, крім автовласника, якщо це не створює загрозу для дорожнього руху. Водночас в Україні можна легко отримати штраф за першої ж зупинки поліцією, якщо колір транспортного засобу буде «неправильним».

Читайте також:

В Україні обмежать вік водіїв: кому заборонять сідати за кермо

Сім фраз в оголошеннях про продаж автомобіля, які мають насторожити покупця

Які речі обов’язково мають бути в автомобілі кожного українця під час війни

Юристи звертають увагу, що перефарбовування машини має завжди знаходити відображення у свідоцтві про реєстрацію ТЗ, якщо йдеться про зміну кольору кузова авто. Якщо під час перевірки техпаспорта поліцейський виявить, що там вказано один колір, а фактично він інший, то може притягнути водія до відповідальності за ч.6 ст.121 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 850 гривень.

Документи потрібно замінити в таких ситуаціях якомога швидше. Зробити це можна в найближчому сервісному центрі, куди слід з’явитися зі старим техпаспортом, паспортом громадянина, ІПН та довіреністю за необхідності. Також важливо розуміти, що якщо основний колір не був змінений, а змінився лише його відтінок, то документи міняти не потрібно. Наприклад, якщо машина була синьою, а ви перефарбували її в блакитний.

Джерело Ти ж ЮРИСТ
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти