Можуть коштувати життя: назвали найчастіші помилки під час ДТП

Дорожньо-транспортна пригода (ДТП), на жаль, є частиною автомобільного життя, від якої ніхто з водіїв не застрахований. При цьому далеко не всі автомобілісти знають, як поводитися в такій ситуації. Досвідчені експерти звернули увагу на низку поширених помилок рульових після аварій, які іноді можуть навіть коштувати їм життя.

Читайте також:

В Україні обмежать вік водіїв: кому заборонять сідати за кермо

Сім фраз в оголошеннях про продаж автомобіля, які мають насторожити покупця

Українцям назвали предмети, які мають бути в авто у воєнний час

Насамперед, якщо водій не постраждав серйозно, йому слід попередити інших учасників руху про ДТП. Для цього є аварійна сигналізація і знак аварійної зупинки. Але багато водіїв просто забувають про них або не мають у наявності. У підсумку це призводить до вторинних аварій.

Деякі водії, потрапивши в аварію, побоюючись за свої гроші, насамперед біжать оглядати машину на предмет пошкоджень. По-перше, це просто нерозумно, оскільки будь-які пошкодження вже мають місце бути, з ними на місці нічого не зробиш. По-друге, життя і здоров’я людей набагато важливіші за будь-яку машину. Якщо вчасно не надати постраждалим іншим водіям або пасажирам допомогу, може статися трагедія. Тому насамперед потрібно подбати про те, щоб перевірити стан учасників ДТП, викликати за необхідності швидку.

Негайний огляд техніки на місці доречний тільки за наявності підозр, що пошкодження можуть становити небезпеку для оточуючих. Наприклад, якщо пробитий паливний бак і з нього витікає паливо, яке може спалахнути. У таких випадках потрібно негайно відійти на безпечне місце і не допускати інших людей на місце події.

Якщо йдеться про дрібну ДТП, немає серйозних механічних ушкоджень авто і травм у людей, не слід зволікати і чекати приїзду поліції. Краще одразу зайнятися документуванням події, повідомити про те, що трапилося, в страхову компанію. Якщо потенційна сума незначна, можна обмежитися складанням Європротоколу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти