Кому з автомобілістів не рекомендується заправлятися бензином А-92

Постійне подорожчання автомобільного палива змушує українських водіїв постійно шукати нові шляхи економії. Серед іншого деякі автомобілісти стали замислюватися про використання більш дешевого бензину А-92. Експерти розповіли, чому цей спосіб підходить не всім.

Читайте також:

Краще не зв’язуватися: з якими водіями побоюються спілкуватися поліцейські

Штраф до 850 гривень: без якого документа українцям заборонена їзда за кермом

За що українським водіям загрожує понад 50 тисяч гривень штрафу: дуже «популярне» порушення

Насамперед автомеханіки радять власникам авто дотримуватися рекомендацій виробників. Якщо вони допускають використання бензину зазначеної марки, значить це не повинно призвести до будь-яких проблем. Однак у багатьох випадках заправка бензином А-92 здатна спровокувати неполадки двигуна, включно з падінням продуктивності і підвищеною детонацією.

Потрібно розуміти, що значна частина сучасних автомобілів просто несумісна з низькооктановим паливом. Так, система нерідко автоматично адаптується під А-92, але це більше має тимчасовий ефект. Під час довгострокового використання цього бензину в машині, не призначеній для його використання на постійній основі, можуть утворюватися відкладення і забруднення, зокрема в системі впорскування або карбюраторі.

Також не варто забувати, що використання бензину А-92 веде до зростання витрат палива. Тому економія на його придбанні може бути вельми сумнівною.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти