Чому досвідчені водії їздять на АЗС рано вранці або пізно ввечері

Поїздка на АЗС для автомобілістів є рутинним завданням, але навіть її деякі водії знаходять способи зробити більш комфортною та вигідною. Зокрема, частина автомобілістів навмисно заправляється тільки рано вранці або пізно ввечері.

Читайте також:

Штраф 40 тисяч навіть тверезому: коли українцям категорично заборонено сідати за кермо

Механік попередив водіїв про один небезпечний звук після запуску двигуна автомобіля

«На вас люди скаржаться»: водіїв штрафують на 17 тисяч за допомогою нового виверту поліції

Причиною такої дивної, на перший погляд, поведінки є бажання заощадити. Як відомо, бензин має високу летючість і при зниженні температури його обсяг зменшується, а щільність зростає. Цим намагаються скористатися водії, які чекають часу, коли температура атмосферного повітря впаде до мінімуму – рано вранці або пізно ввечері. До того ж у цей час черги на АЗС практично відсутні, що дає змогу поповнити свої запаси пального без зайвого стресу та втрати часу.

Тим часом деякі експерти скептично ставляться до ідеї про те, що заправка в прохолодну погоду дає змогу істотно заощадити. На думку фахівців, збільшення обсягу палива буде незначним. До того ж багато мереж АЗС уже давно використовують для зберігання пального резервуари, де його температура підтримується на стабільному рівні впродовж усієї доби.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти