Яку моторну оливу не можна заливати в більшість сучасних двигунів

Як відомо, час від часу моторну оливу в двигуні автомобіля потрібно міняти або доливати. Для цих цілей автомобілісти змушені купувати відповідний лубрикант, вибір якого на ринку досить великий. Деякі необізнані водії під час пошуку мастила орієнтуються на ціну, що саме по собі є помилкою. Адже не кожне дороге масло є універсальним.

Читайте також:

П’ять найкращих гібридних автомобілів, які можна придбати просто зараз

Які ознаки видають у водієві вживання наркотиків: на що дивляться поліцейські

Чому досвідчені водії їздять на АЗС рано вранці або пізно ввечері

Наприклад, експерти звертають увагу на мастило 10W-60. Воно, як правило, необхідне для використання у високопродуктивних двигунах, що зазнають екстремальних навантажень. Зазвичай ними комплектуються спортивні або так звані «заряджені» автомобілі. При цьому цей вид оливи не можна заливати в більшість сучасних автомобілів – вона надто густа і буде погано проходити через мастилознімні кільця і поршні. У довгостроковій перспективі це може спровокувати закоксування і утворення інших відкладень. Мотор втрачатиме потужність, почнеться «масложор».

Відомо, що виробники рекомендують міняти моторне мастило в автомобілі в середньому кожні 15 000 кілометрів пробігу, але на ділі інколи доводиться робити це вдвічі частіше, оскільки використовують свої автомобілі в непростих умовах – на бездоріжжі, у заторах або постійних холодах.

Джерело Today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти