Як менше витрачатися на бензин: п’ять найефективніших способів скоротити витрату палива

На тлі постійного зростання цін на українських АЗС, а також складного фінансового становища українців питання економії палива для вітчизняних автомобілістів стоїть як ніколи гостро. У зв’язку з цим експерти звертають увагу на п’ять безпечних і дієвих способів скоротити витрати на заправку автомобіля.

Читайте також:

Вікові ліміти для водіїв в Україні: кому заборонено сідати за кермо

Залишилося 20 днів: українським водіям загрожує новий штраф понад 3000 гривень

У кого з українців ТЦК заборонено забирати автомобілі на ЗСУ

Правильний вибір авто
Як відомо, меншу витрату палива мають автомобілі з невеликим об’ємом двигуна, а також гібриди.

Регулярне техобслуговування
Через недостатню увагу до технічного стану автомобіля останній починає споживати більше палива. Наприклад, спущені шини, засмічений повітряний і паливний фільтри, несправні свічки можуть призвести до того, що двигун працюватиме недостатньо ефективно і спалюватиме багато бензину.

Стиль водіння
Постійні прискорення і гальмування, їзда на високих або низьких оборотах провокує підвищену витрату палива. Рекомендується їздити плавно і спокійно, найкраще на оптимальній швидкості 80-90 км/год на заміській трасі.

Аеродинаміка
Будь-який додатковий опір повітря створює труднощі в роботі двигуна, якому доводиться працювати під навантаженням і витрачати більше палива. Тому рекомендується зачиняти вікна, прибирати вантаж із даху і знизити вагу автомобіля для оптимальної витрати.

Використання навігатора
Нерідко водії через нерозпланування свого маршруту змушені витрачати зайве пальне, бо пропустили поворот або банально заблукали.

Джерело wheel-news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти