П’ять неочевидних деталей в автомобілі, які потрібно регулярно змащувати

Рано чи пізно кожен автомобіліст стикається з необхідністю обслуговування свого транспортного засобу. Часто йдеться про процедури, які краще доручити кваліфікованому фахівцеві на СТО, але є й речі, які можна виконувати самостійно. Зокрема, експерти порталу Avtosota виділили п’ять неочевидних деталей в автомобілі, які потрібно регулярно змащувати. Для цього не потрібна допомога автомеханіка, особливі умови або навички.

Читайте також:

Найкращі люксові автомобілі до 500 000 гривень: ТОП-10 моделей просто зараз

Що робити водієві під час ДТП: з’явився алгоритм від поліції

Українцям заборонено навчати один одного водіння: який штраф за це загрожує

1. Петлі дверцят, замки та обмежувачі
Якщо час від часу не змащувати петлі та замки автомобільних дверей, врешті-решт вони почнуть швидко зношуватися, а власник зіткнеться з необхідністю проведення недешевого ремонту. Тому краще вчасно попередити цю загрозу, тим паче, що таке змащування не займає багато часу та грошей.

2. Гумові ущільнювачі кузова
Згодом гума зсихається, тріскається, втрачає еластичність і пошкоджується, що призводить до погіршення герметичності, протікання, протягів, примерзання дверей та інших негативних наслідків. Експерти радять періодично обробляти ущільнювачі силіконовим мастилом.

3. Клеми акумулятора
Ця процедура потрібна для запобігання окисленню і появі корозії на клемах, що загрожує погіршенням контакту і коротким замиканням.

4. Зовнішня частина маточини
Мідне мастило на зовнішній частині маточини дає змогу запобігти «прикипанню» гальмівного диска.

5. Напрямні супорти, колодки і циліндри
Змащувати потрібно непрацюючу частину, яка стикається зі скобою супорта. Також слід періодично обробляти мастилом напрямні пальці супортів і поршні гальмівних циліндрів. Для цих цілей продаються спеціалізовані мастила.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти