Чому категорично не можна глушити двигун одразу після зупинки

Атмосферні двигуни вважаються набагато надійнішими, ніж турбовані, однак і вони мають один серйозний недолік. Досвідчений автомеханік, зокрема, розповів порталу ampercar.com, чому глушити мотор одразу після зупинки категорично не варто.

Читайте також:

Як дорого продати автомобіль з пробігом: досвідчений перекупник дав кілька порад

Більше, ніж до війни: скільки елітних автомобілів купили українці з початку 2024 року

Не поспішайте платити: в Україні масово скасовують деякі автомобільні штрафи

Експерт пояснив, що на 3000-4000 оборотах на хвилину двигун відчуває серйозне навантаження і сильно нагрівається. Для його охолодження необхідна циркуляція мастила та охолоджувальної рідини. Те ж саме стосується і коробки передач, яка охолоджується за рахунок циркуляції мастила по магістралі.

Швидке вимкнення двигуна призводить до того, що всі насоси, які переганяють рідини по системі, моментально вимикаються, не встигаючи тим самим охолодити двигун, температура якого миттєво підскочить до пікових значень. Таке явище вкрай шкідливе для мотора.

До того ж мастило в певних ділянках у цей момент також відчуває сильний перегрів, втрачаючи свої корисні властивості. Деяка кількість мастила при цьому пригорає на стінках двигуна, що згодом веде до появи неполадок у роботі агрегату. Тому експерти рекомендують після закінчення руху дати двигуну попрацювати декілька хвилин хочаб на холостих обертах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти