17 тисяч штрафу навіть тверезому: через які продукти водій може провалити тест на алкоголь

Як відомо, в Україні заборонено сідати за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. За першого ж такого порушення водієві загрожує штраф 17 000 гривень і позбавлення прав на рік. Однак покарати можуть навіть автомобіліста, який не пив спиртного. До провалу тесту на алкоголь може призвести вживання низки продуктів.

Читайте також:

Штрафи до 40 тисяч гривень: поліція почала полювання за водіями в селах і райцентрах

Навіщо поліцейські торкаються вашї машини рукою після зупинки

Ваш автомобіль хочуть викрасти: які позначки на кузові на це вказують

Телеграм-канал «Ти ж юрист» звертає увагу, що для складання протоколу за ст. 130 КУпАП поліції достатньо, щоб в організмі водія було не менше 0,2 проміле алкоголю. Такий показник може забезпечити будь-який спиртовмісний лікарський препарат – спреї для горла, корвалол, настоянка валеріани та інше. Також провалити тест можна після вживання деяких фруктів і соків, наприклад апельсина або банана.

Є спирт і в кондитерських виробах, алкоголь унаслідок бродіння виробляють деякі молочні продукти – кефір, йогурт, кумис та інше. Теоретично позбутися прав можна навіть за бутерброд із чорного хліба з маслом і сирокопченою ковбасою. Ну і не варто забувати, що навіть безалкогольне пиво і квас у своєму складі містять певну кількість алкоголю.

Джерело Ти ж юрист
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти