Десять автомобільних запчастин, які підробляють найчастіше

Постійне зростання цін на автомобільні запчастини та падіння рівня доходів населення створює в Україні сприятливі умови для розквіту тіньового ринку фальсифікату. Подібна продукція часто має сумнівну якість і небезпечна для використання. У зв’язку з цим важливо знати, як її розрізнити. Портал ampercar.com з посиланням на коментар власника мережі автомагазинів пролив світло на цю проблему і розкрив десять запчастин, які підробляють найчастіше.

Читайте також:

Штрафи до 40 тисяч гривень: поліція почала полювання за водіями в селах і райцентрах

Навіщо поліцейські торкаються вашї машини рукою після зупинки

Ваш автомобіль хочуть викрасти: які позначки на кузові на це вказують

Насамперед зазначається, що аферисти націлені на більш масові сегменти продукції, найпопулярніші запчастини та розхідники. Зокрема, в мережі дедалі частіше можна побачити оголошення про купівлю порожніх каністр з-під фірмових моторних олив. Подібні ємності використовуються шахраями, щоб продавати сумнівний лубрикант під виглядом продукції відомого бренду. Найкраще в зв’язку з цим купувати мастило у перевіреного продавця.

Також на ринку часто можна знайти підроблені повітряні фільтри. Зазвичай вони коштують набагато дешевше за оригінальні, але при цьому можуть завдати колосальної шкоди автомобілю. Все через економію «виробника» на матеріалах. Аналогічна ситуація і з масляними фільтрами.

Крім того, експерти попереджають, що шахраї активно підробляють оригінальні лампочки, гальмівні колодки, амортизатори, свічки запалювання і маточинні підшипники. Крім того, можна наштовхнутися на неякісні поршні, вкладиші та кільця.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти