Номери ті самі, а машина – чужа: водіям приходять «підставні» штрафи за чужі порушення

Українські водії все частіше стикаються з проблемою автомобілів-двійників. Автомобілістам приходять штрафи за порушення ПДР, зафіксовані камерами автофіксації, але машини, що потрапили в об’єктив, їм не належать.

Читайте також:

Чи покарають п’яного водія, який представився поліції іншою людиною

Конфіскація авто не тільки у п’яних: кому з українців загрожує таке покарання

Коли поліції заборонено штрафувати п’яних водіїв: український суд дав відповідь

Один із таких випадків було зафіксовано на Львівщині. Там зафіксували перевищення швидкості позашляховиком Range Rover. Авто та його власника було ідентифіковано за номерними знаками. Квитанція про штраф була автоматично надіслана за адресою реєстрації власника транспортного засобу. З’ясувалося, що це була жінка, яка мешкає в іншому регіоні і в день інциденту також на Львівщині не була.

Після того, як автоледі звернулася до поліції за роз’ясненнями, виявилося, що на фото з порушником була зовсім інша автівка, на якій використовувалися чужі номерні знаки. Правоохоронці вважають, що така «підстава» – справа рук шахраїв, які створюють так звані автомобілі-близнюки. Такі машини часто повністю копіюють справжні авто, включно з підробкою номерних знаків і техпаспорта. При перевірці по базах даних всі відомості відображаються правильно, але в разі чого всі претензії по машині адресуються іншій людині.

Джерело Львівський портал
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти