Чому стукає двигун автомобіля: розкрили найпоширеніші причини

Стукіт у двигуні автомобіля є одним із найпоширеніших симптомів несправності силової установки. Однак причиною його появи може бути одразу кілька проблем. Експерт виділив найбільш типові з них.

Читайте також:

Коли поліції заборонено штрафувати п’яних водіїв: український суд дав відповідь

Чи покарають п’яного водія, який представився поліції іншою людиною

Конфіскація авто не тільки у п’яних: кому з українців загрожує таке покарання

Насамперед стукати двигун може через зношування підшипників колінвала. Це призводить до збільшення зазору між валом і шатуном, що і провокує появу стуку. Ігнорування проблеми призводить до руйнування колінчастого вала і поломки мотора.

Також стукіт з’являється через зношування поршнів, кілець або стінок циліндрів. У підсумку це призводить до втрати компресії і появи «масложора». Крім того падає продуктивність, руйнуються внутрішні компоненти мотора.

Додатково до причин стуку двигуна експерт відносить несправність клапанів. Якщо між ними і штовхачем збільшуватиметься зазор, це призведе до швидкого зносу обох деталей. Ще стукати мотор може через проблеми із запалюванням або живленням, коли через неякісне паливо з’являється детонація.

Зрештою стукіт у двигуні може з’являтися через погану циркуляцію масла або його нестачу. У результаті цього з’являється тертя. Як правило, стукіт уже є діагнозом серйозної поломки агрегату.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти