Їх робить майже кожен водій: автоінструктор розкрив головні помилки під час повороту

У своїй повсякденній діяльності практично всі автомобілісти роблять помилки. Одним із найскладніших при цьому маневрів для будь-якого водія є поворот. Автоінструктор перерахував промахи, яких найчастіше припускаються кермові під час його здійснення.

Читайте також:

Коли поліції заборонено штрафувати п’яних водіїв: український суд дав відповідь

Чи покарають п’яного водія, який представився поліції іншою людиною

Конфіскація авто не тільки у п’яних: кому з українців загрожує таке покарання

Насамперед експерт звернув увагу на використання покажчиків поворотів. Їх часто забувають вмикати водії, що може спровокувати аварійну ситуацію. Деякі автомобілісти активують поворотники занадто рано, чим також вводять в оману інших учасників руху.

Також керманичі нерідко забувають переконатися в безпеці свого маневру. Найкраще зробити це за 100 – 200 метрів до повороту. Крім того, на затяжних поворотах багато хто притискається до центру проїжджої частини, але зустрічною смугою тут же може їхати інша машина.

Окремо інструктор звернув увагу на розрахунок швидкості. Нерідко водії не встигають розрахувати те, наскільки потрібно скинути її, щоб вписатися в поворот. У результаті це може призвести до серйозної аварії.

Крім того, водії часто забувають, що виїжджають із другорядної дороги на головну, і не пропускають транспорт, що рухається по ній. Ну і, зрозуміло, поширеними помилками є неправильний розворот, поворот або перестроювання на дорозі з високою швидкістю. Будь-який маневр потрібно спланувати заздалегідь з урахуванням усіх безпекових факторів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти