Як визначити оптимальний пробіг для купівлі вживаного автомобіля

Під час вибору вживаного автомобіля пробіг є одним із ключових факторів. Це, як правило, дає змогу з’ясувати для себе, з яким транспортним засобом ви маєте справу і наскільки високим є ризик, що він відмовить вам у найневідповідніший момент. Експерти порталу Auto Star розповіли, як правильно визначити оптимальний пробіг автомобіля, щоб не потрапити в халепу.

Читайте також:

Коли поліції заборонено штрафувати п’яних водіїв: український суд дав відповідь

Чи покарають п’яного водія, який представився поліції іншою людиною

Конфіскація авто не тільки у п’яних: кому з українців загрожує таке покарання

Насамперед варто розуміти, що українські автомобілісти в середньому накочують на рік близько 20 тисяч кілометрів. Таким чином, нормальний пробіг для п’ятирічного авто становить 100 тисяч кілометрів. Якщо цей показник значно вищий, найімовірніше машину використовували не для власних потреб. Можливо вона експлуатувалася у сфері перевезень або комерції. Це створює додаткові ризики, пов’язані з підвищеним зносом компонентів.

При цьому експерт рекомендують спиратися не тільки на сам пробіг, а й також на технічне обслуговування, умови експлуатації, вік і тип авто. Важливо дізнатися, де жив попередній власник, чим займався і як використовував машину. Якщо авто здебільшого їздило за містом по автомагістралі у приватних справах і добре обслуговувалося – вважайте, що вам пощастило. Якщо, наприклад, продавець працював кур’єром у великому місті і не завжди встигав обслуговувати машину, то можуть бути проблеми.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти