Вісім важливих правил нічної їзди, які рятують українських водіїв від аварії та штрафу

Керування автомобілем завжди пов’язане з певного роду ризиками, але коли мова заходить про нічну їзду, то кількість загроз зростає в рази. У зв’язку з цим важливо дотримуватися певних правил, щоб не потрапити в аварію або не отримати штраф. Експерти назвали вісім найважливіших із них.

Читайте також:

Зміни ПДР: експерт розповів, чому важливо вдень вмикати фари

Чотири підступні запитання від поліції, на які водіям краще не відповідати

В Україні водіїв кидають за ґрати за непройдений техогляд: хто під загрозою

Дотримуйтесь ПДР
Тримайте швидкість у межах допустимих значень, не ігноруйте вимоги розмітки та дорожніх знаків.

Будьте обережні в темряві
Особливу увагу слід звертати в місцях масового скупчення або ймовірного знаходження людей. Фари обов’язково використовувати завжди, але робити це правильно.

Поступайтеся дорогою пішоходам
Пішоходи – найвразливіші учасники дорожнього руху, тому вони часто мають перевагу над автомобілістами та мотоциклістами. Кожен маневр має бути продуманий заздалегідь, обов’язково переконайтеся, що він безпечний і не створює перешкод іншим.

Підтримуйте чистоту автомобіля
Якщо брудне лобове скло, дзеркала заднього виду або фари вдень – це не критична проблема, то в темний час доби це може принести неприємності.

Будьте уважні під час відкривання дверей
Якщо виходите з автомобіля, обов’язково переконайтеся, що до вас ззаду ніхто не наближається. Вночі помітити це може бути вкрай важко, тому важливо бути особливо уважним.

Використовуйте світловідбивні елементи
Вночі важливо не тільки забезпечити собі хороший огляд, а й видимість для інших учасників руху. Світловідбивні елементи відмінно з цим справляються. Крім аварійної сигналізації та знака аварійної зупинки добре б мати в машині світловідбивний жилет.

Пристібайтеся ременями безпеки
Не важливо як далеко ви їдете і з якою швидкістю – ремені безпеки ігнорувати заборонено. Особливо вночі.

Уникайте водіння в стані сп’яніння
Найгірше, що ви може зробити за кермом вночі – бути в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Також не можна приймати перед поїздкою медичні препарати, які сповільнюють реакцію і викликають сонливість.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти