У чому небезпека несвоєчасної заміни автомобільних шин

Автомобільні шини, як і інші витратні матеріали, час від часу потребують заміни. Особливість гуми в тому, що несвоєчасна її заміна може призвести до небезпечних наслідків, тому краще не порушувати регламент. Однак чимало українських автомобілістів з найрізноманітніших причин ігнорують цю вимогу, найчастіше нехтуючи потенційною загрозою безпеці. Експерти впевнені, що роблять вони це даремно, оскільки існує безліч прикладів, коли така недбалість призводить до трагедії.

Читайте також:

Купити або продати автомобіль онлайн у пару кліків: як це зробити через “Дію”

В Україні суди виправдовують водіїв за «п’яну» їзду: у чому причина

Терміново перевірте багажник автомобіля: поліція знайшла новий привід для незаконних штрафів

Насамперед варто розуміти, що зимову гуму на автомобіль слід ставити після того, як на вулиці температура вже кілька днів не піднімається вище позначки в +7 градусів Цельсія. У такий момент літня гума стає менш чуйною і на швидкості втрачає контакт з поверхнею. Гальмівний шлях у таких умовах істотно збільшується, зростає ризик занесення.

Якщо говорити загалом про заміну шин, то термін їх експлуатації, як правило, не перевищує п’яти років. Також не можна використовувати на автомобілі покришки, глибина протектора яких становить 1,6 мм і менше.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти