В Україні розробляють штучний інтелект для Mercedes-Benz

Тисячі українських ІТ-спеціалістів щодня допомагають світовим автовиробникам розробляти інноваційні технології. ЕП узнала, які рішення в Україні створюють для Mercedes-Benz.

Для мільйонів автолюбителів по всьому світу новий німецький високотехнологічний Mercedes-Benz GLE 2019 року вартістю понад 60 тис дол — це автомобіль мрії.

І найважливіше те, що зробити його таким концерну Daimler AG допомагали сотні інженерів і програмістів в Києві і Одесі. Всі вони працюють в підрозділі Automotive компанії Luxoft, яка є четвертою ІТ-компанією України за кількістю співробітників.

Цього тижня Luxoft послідувала прикладу GlobalLogic: розповіла про те, як українці допомагають німцям розробляти інформаційно-розважальну система для автомобілів Mercedes-Benz з елементами штучного інтелекту та доповненої реальності, а також систему Connected Mobility, яка дозволяє автомобілю підключатися до мережі, супутників та інших пристроїв для взаємодії та обміну інформацією.

1200 програмістів для автовиробників

Підрозділ Automotive, який займається розробкою софтверних рішень для автовиробників в Luxoft з’явився в 2006 році. Сьогодні в підрозділі працюють 1200 інженерів і програмістів в київському і одеському офісах.

Український софтверний розробник працює з Daimler AG напряму і через її дочірню компанію MBItion GmbH, що розробляє високотехнологічні рішення для автомобілів Mercedes-Benz.

У 2018 році Luxoft відкрив R&D-центр у Берліні для прискорення впровадження інновацій та розробки програмного забезпечення для майбутніх автомобілів Daimler AG. В цей центр український розробник направив більше 100 фахівців, в тому числі й з України. Це інженери, розробники програмних і апаратних рішень та дизайнери, які працюють над створенням сучасного ПЗ для автомобілів наступного покоління.

Центр розробки зосереджений на сервісах мобільності та програмному забезпечені для автомобілів. Розробники працюють над тим, як водії та пасажири взаємодіятимуть з автономними автомобілями майбутнього.

Автомобільний штучний інтелект

Українські інженери і програмісти допомагають німцям розробляти найновішу інформаційно-розважальну систему Mercedes-Benz User Experience (MBUX), яка встановлена у всіх нових автомобілях Mercedes А-класу.

Створювати такі системи автовиробники почали з 2008 році, коли стартували продажі першого електрокару компанії Tesla — Roadster, каже віце-президент Luxoft Automotive Віталій Нужний.

Панель приладів автомобіля була укомплектована 15-дюймовим основним екраном і додатковим 7-дюймовим монітором для камер заднього виду. В 2019 році Daimler AG випускають Mercedes-Benz GLE 2019 з двома дисплеями розміром 31 см замість приборної панелі.

MBUX дозволяє управляти функціями автомобіля довільними голосовими командами. Тобто автомобіль не чекає прямих команд, з ним можна розмовляти, ніби з людиною.

Джерело Економічна правда
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти