Депутати придумали, що робити з безхазяйними автомобілями на українських вулицях

У Верховній Раді запропонували вирішення проблеми із безхазяйними автомобілями. Відповідний законопроект №10204 уже внесено на розгляд парламентом депутатом Сергієм Гривком.

Автор ініціативи у пояснювальній записці зазначив, що практика залишення транспортних засобів на вулиці на довгий час чи назавжди в Україні має масовий характер. При цьому покинуті автомобілі псують вигляд і забруднюють довкілля.

Нині правового механізму про евакуацію безхазяйних машин чи притягнення до відповідальності їхніх власників немає. Гривко пропонує зобов’язати балансоутримувача об’єкта, на якому знаходиться авто, скласти акт про нього та надати до місцевої районної адміністрації. Там має бути сформована комісія, яка протягом 3 місяців шукатиме власника машини, щоб зобов’язати його прибрати її. Якщо цього зробити не вдасться, то авто помітять табличкою “Покинуте майно. Взято на облік”.

Надалі транспортний засіб можна буде визнати безхазяйним, якщо протягом 3 років господар не з’явиться. Його можна буде евакуювати та продати на аукціоні. Виручені гроші при цьому зберігатимуться на депозиті, дохід від якого ділитиме місцевий та державний бюджет. Якщо після 10 років власник також не з’явиться, гроші з депозиту також поділять між бюджетами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти