Ще одна країна Європи загрожує Україні транспортною блокадою за прикладом Польщі

Словацькі перевізники оголосили про можливу блокаду кордону з Україною на знак протесту проти рішень Європейської комісії, пов’язаних із обмеженням перевезень. Спілка автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) висунула вимоги до Єврокомісії, вимагаючи поновлення комерційних дозволів для українських компаній у межах ЄС.

Голова UNAS Станіслав Скала заявив, що словацькі перевізники готові заблокувати кордон для українських колег, якщо Європейська комісія не поверне дозволи для українських перевізників. Ця загроза стала реакцією у відповідь на рішення ЄС скасувати видачу дозволів для українських перевізників після вторгнення російських військ в Україну.

UNAS також звинуватив Україну у тому, що українські перевізники забирають роботу у словацьких колег. У листі, надісланому Мінтрансу, вони наголосили, що словацький вантажний транспорт стоїть на колінах, а словацька влада ігнорує проблеми перевізників.

Ескалація напруженості на кордоні набуває міжнародного характеру, враховуючи, що польські перевізники вже почали блокувати три прикордонні переходи з Україною 6 листопада. Вони також висунули низку вимог, включаючи запровадження комерційних дозволів для українських компаній, за винятком гуманітарної допомоги та постачання для українських військових.

Інформація про пропускні пункти на українсько-словацькому кордоні:

На даний момент існує декілька ключових пропускних пунктів між Україною та Словаччиною, включаючи:

– Ужгород – Великий Березний: Розташований у Закарпатській області та з’єднує місто Ужгород в Україні та Великий Березний у Словаччині.

– Мукачеве – Михайлівці: Ще один важливий пункт на кордоні, що сполучає українське місто Мукачеве зі словацьким містом Михайлівці.

З урахуванням можливої блокади ці пропускні пункти можуть стати центром напруженості та обмеження руху вантажів та пасажирів. Ситуація потребує уваги міжнародних органів та дипломатичного врегулювання для запобігання можливої транспортної блокади та відновлення нормального руху вантажів через кордон між Україною та Словаччиною.

Джерело Pravda
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти