Залишився 1 день: за що з 1 квітня почнуть штрафувати українських водіїв

Уже завтра, 1 квітня, німецька поліція почне виписувати штрафи українським водіям, які пробули в Німеччині понад рік, але не поставили машину на місцевий облік. Подібна практика вже активно діє в Чехії.

Через що такі зміни
До 31 березня в Німеччині діяв так званий “перехідний період”, який дозволяв українцям їздити країною з українською реєстрацією. Тепер він завершився, а отже, машини, які прибули з України понад рік тому і не отримали німецьку реєстрацію, опиняться поза законом.

Читайте також: Перевірте свій багажник: список предметів, які мають бути в авто у воєнний час

Що буде, якщо не міняти номери
За керування в Німеччині транспортним засобом, який понад рік перебуває поза місцевим обліком, передбачено штраф у розмірі 70 євро (близько 3000 гривень). Також водіям присвоять 1 штрафний бал. Якщо кількість останніх сягне 8, то водієві можуть анулювати дію водійських прав.

Процедура постановки авто на облік
Щоб зареєструвати машину в Німеччині, слід звернутися до органу під назвою Zulassungsbehörde або установи, які дублюють його функції. Потрібно взяти з собою заяву на постановку на облік транспортного засобу, закордонний паспорт, свідоцтво про реєстрацію автомобіля в Україні, автомобільний страховий поліс, свідоцтво про проходження технічного огляду.

По завершенні всіх процедур власник отримає німецький техпаспорт і нові номерні знаки на машину. Також потрібно буде щороку платити податок, який становить близько 200 гривень на рік.

Які можуть бути проблеми з техоглядом
Найчастіше українці стикаються з проблемами, пов’язаними з постановкою на облік автомобілів, які вони привезли зі США. Часто у таких машин відсутня європейська сертифікація, що не дає змоги пройти техогляд у Німеччині.

Яка потрібна страховка
Автоцивілка в Німеччині обов’язкова, оскільки вона покриває збитки від аварії перед третіми особами. На перехідний період до 1 року українці можуть користуватися міжнародною “Зеленою картою”, потім доведеться оформити поліс в одній із місцевих компаній. Вартість документа – близько 400-600 євро.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти