Alfa Romeo терміново змінює назву свого нового авто через гучний скандал: у чому причина

Італійський автобренд Alfa Romeo був змушений терміново змінити назву свого нового електричного кросовера з “Milano” на “Junior”, який був представлений громадськості лише минулого тижня. Причиною такого дивного рішення став гучний скандал, який підняла влада Італії.

Днями міністр промисловості Італії Адольфо Урсо розкритикував керівництво Stellantis, материнської компанії Alfa Romeo, за те, що продукт під назвою Milano було вирішено збирати на заводі конгломерату в Польщі.

З 2003 року законодавство Італії забороняє виробляти за межами країни продукцію з “італійськими” назвами. У Римі вважають, що це вводить споживачів в оману і може кинути тінь на репутацію італійців у світі. При цьому в Alfa Romeo прямо заявили під час прем’єри Milano, що назва була обрана як данина поваги місту Мілан, де компанія почала свою діяльність.

Незважаючи на те, що рішення про перейменування новинки було ухвалено під тиском, в Alfa Romeo поставилися до вимоги чиновників із розумінням ситуації і не стали її оскаржувати. Скандал, що вибухнув, у компанії назвали “відповідальним моментом” в історії бренду. До слова, назва “Junior” також має свою історію. Вона використовувалася компанією в середині 1960-х років для позначення базових моделей купе Giulia і має значне історичне значення для Alfa Romeo.

Джерело Motor1
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти