Водіям у селах приготуватися: третина АЗС може закритися або піти в тінь через нові податки

Український паливний ринок перебуває на межі серйозних потрясінь через ухвалення Верховною Радою законопроєкту №11416-д про зміни до податкового законодавства. Документ передбачає внесення вітчизняними АЗС авансових платежів незалежно від обсягу продукції, що продається. Як пише Delo.ua з посиланням на незалежних експертів, це призведе до закриття або переходу в тінь близько третини заправок, переважно в сільській місцевості.

Читайте також:

Коли поліції заборонено штрафувати п’яних водіїв: український суд дав відповідь

Чи покарають п’яного водія, який представився поліції іншою людиною

Конфіскація авто не тільки у п’яних: кому з українців загрожує таке покарання

Зазначається, що в разі ухвалення законопроєкту в другому читанні, вже з 1 жовтня мережі роздрібної торгівлі паливом повинні будуть перераховувати великі внески до бюджету. І якщо для великих гравців це не стане серйозною проблемою, то для дрібних регіональних мереж, що працюють переважно в селах і невеликих містах із маленьким оборотом, це може призвести до катастрофи. На думку експертів, сільські заправки будуть змушені підвищувати ціни, закриватися або йти в тінь. У підсумку людям доведеться купувати продукцію сумнівної якості з бочки або їздити заправлятися за десятки кілометрів.

Голова Української асоціації скрапленого газу Станіслав Батраченко припускає, що ухвалення нового законопроєкту призведе до закриття близько 2000 АЗС по всій країні. Він вважає, що нові правила на ринку вигідні великим гравцям, оскільки на тлі війни в країні посилилася конкуренція.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти