Nissan та Dongfeng випустили водневий кросовер із запасом ходу 500 км: фото

Спільне підприємство Dongfeng та Nissan, відоме під назвою Venucia, представило нову водневу версію свого кросовера V-Online. Цей електромобіль, який працює на паливних елементах, оснащений потужною літій-залізо-фосфатною батареєю (LFP) від відомого виробника акумуляторів BYD.

Серцем цієї інноваційної моделі є паливний елемент з потужністю 60 кВт, який живить електродвигун потужністю 160 кВт. Електромобіль V-Online здатний долати відстань до 500 км після всього 5-хвилинної заправки воднем. Один кілограм водню у баку автомобіля дозволяє проїхати 120 км. При цьому модель можна експлуатувати в широкому діапазоні температур від -40 до 60 °C.

Ця технологічна новинка оцінюється в $137,000 і пропонує водіям та пасажирам комфорт та маневреність, які характерні для кросоверів, при цьому з мінімальним впливом на навколишнє середовище.

Слід зазначити, що Dongfeng не вперше йде шляхом водневої мобільності. У 2020 році компанія випустила Qingzhou E-H2, що працює на паливних елементах потужністю 80 кВт і має запас ходу в 500 км.

Водневі автомобілі, такі як цей кросовер V-Online, приносять із собою головну перевагу – вони екологічно чисті, оскільки єдиним продуктом вихлопних газів є вода, що робить їх стійкими до екологічних викликів сучасності.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти