Цивільний броньовик Atlas на базі Ford F-550 випустили в продаж: відео

Компанія Goat Tactical Vehicles USA представила новий бронетранспортер Atlas, який є цивільною адаптацією військового JLTV, що використовує платформу Ford F-550. Вартість цього монструозного автомобіля становить 400 тисяч доларів, і він призначений для цивільного використання, зокрема для України.

Зовнішній вигляд бронетранспортера Atlas значний і діловитий, нагадуючи військові вантажівки Oshkosh Defense JLTV, які використовують ЗСУ. Кутастий кузов, маленькі вікна, обертальна башта і броньовані збройові порти створюють враження готовності до бойових дій.

Як ви, ймовірно, можете судити з фотографій, Atlas APC набагато більший за звичайну повнорозмірну вантажівку: його довжина становить 6325 мм, ширина – 2540 мм, висота – 2845 мм, за дорожнього просвіту 340 мм. Він також доволі важкий, важить 7800 кг.

Усередині Atlas розкішний VIP-інтер’єр зі шкіряною оббивкою сидінь і місцями для до 12 пасажирів. Як альтернатива доступний варіант пікапа з великим багажним відсіком і максимальною вантажопідйомністю 1500 кг.

Під капотом Atlas ховається 6,7-літровий дизельний двигун V8 від Ford, що розвиває 246 кВт і передає крутильний момент 1017 Нм на всі чотири колеса. Агрегат працює в парі з 10-ступінчастою АКПП. Із запасом палива 147 л цей бронетранспортер здатний проїхати до 644 км без дозаправки.

Бронетранспортер Atlas має рівень балістичного захисту B6, який захищає від обстрілу автоматичною вогнепальною зброєю калібру 7,62 мм. Автомобіль оснащений бойовими замками, захистом від електромагнітних завад, сиреною і гучномовцем, а також бронебійним склом товщиною 76 мм по всьому автомобілю.

Незважаючи на свою значну вартість і значні розміри, бронетранспортер Atlas являє собою унікальну пропозицію на ринку цивільних автомобілів, і, безумовно, приверне увагу тих, хто шукає безпечний і потужний автомобіль для різних цілей.

Джерело Carscoops
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти