Маск анонсував випуск ексклюзивної Tesla, що прискорюється до 100 км/год менш, ніж за секунду

Американський підприємець Ілон Маск у власній соцмережі X анонсував випуск нового автомобіля своєї компанії Tesla. Йдеться про суперишвидку модель Roadster, роботу над якою вели з 2017 року.

Маск стверджує, що цей автомобіль з місця розганяється до 100 кілометрів на годину менш, ніж за одну секунду, що, безумовно, змушує поглянути на нього з новою перспективою. Цікаво, що Маск описує Roadster як щось небачене, “автомобіль, якого ніколи не було”. Незважаючи на всі запевнення Маска, деякі характеристики нового Roadster здаються майже фантастичними. Наприклад, спочатку було заявлено, що автомобіль розганяється до 100 км на годину за 1,9 секунди, але тепер цей показник скоротився вдвічі.

Однак, як і у випадку з багатьма обіцянками Маска, деякі експерти висловлюють сумніви щодо реалізованості таких амбітних цілей. Актуальний рекорд прискорення на даний момент належить автомобілю McMurtry Spéirling, який зміг розігнатися до першої сотні за 1,4 секунди. Машина не випускається серійно і заборонена для використання на дорогах загального значення. Tesla Roadster же націлилася на масовий випуск.

Раніше було заявлено, що вартість Tesla Roadster коштуватиме 200 000 – 250 000 доларів. Вартість McMurtry Spéirling становить близько 1 мільйона доларів.

Джерело Motor1
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти