Tesla Roadster 2025: що відомо про модель на даний момент

Нещодавно стало відомо, що новий Tesla Roadster, можливо, нарешті з’явиться в продажу. Друге покоління Tesla Roadster було представлено ще в листопаді 2017 року, але досі не надійшло в продаж, оскільки компанія продовжує працювати над проектом. Власник компанії Ілон Маск анонсував старт поставок на 2025 рік, а також заінтригував вражаючими характеристиками нової моделі.

Перше покоління Tesla Roadster, що випускалося з 2008 по 2012 рік, було першою подібною моделлю в історії компанії. Однак воно було по суті модифікованим Lotus Elise зі встановленими акумуляторами, і загальна кількість проданих автомобілів склала трохи більше 2400 штук. Через п’ять років після цього компанія оголосила про розробку другого покоління Tesla Roadster. Ілон Маск представив концепцію дизайну автомобіля і заявив, що новий Roadster здатний розганятися до 100 кілометрів на годину за 1,9 секунди, а також має максимальну швидкість понад 400 кілометрів на годину із запасом ходу 1000 кілометрів. Ціни починалися з 200 000 доларів, а поставки мали розпочатися у 2020 році.

За час розробки нового Roadster неодноразово змінювалися дані про його силову установку. Останні звіти говорять про те, що він може бути оснащений акумуляторною батареєю ємністю 200,0 кіловат-години і трьома електродвигунами – одним спереду і двома ззаду. Це дасть автомобілю потужність понад 1000 кінських сил. Також було заявлено, що спортивний автомобіль буде доступний з 10 ракетними двигунами, що, за словами Маска, значно поліпшить його характеристики.

Наразі власник Tesla стверджує, що Roadster зможе розганятися до 100 кілометрів на годину менш ніж за одну секунду. За словами Маска, нова модель має радикально підвищені проєктні цілі, і нічого подібного йому ще не було. У серії твітів бізнесмен анонсував, що остаточний дизайн нового Roadster буде представлений наприкінці року, а початок поставок очікують у 2025 році.

Tesla заявляла, що ціни на новий Roadster почнуться від 200 000 доларів, а версія Founders коштуватиме 250 000 доларів. Однак, на даний момент немає інформації про ціни на версію з ракетними двигунами.

Джерело Motor1
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти