Dodge офіційно представив перший у світі електричний маслкар на базі Charger: фото

Американська компанія Dodge офіційно презентувала нове покоління популярного маслкара Charger. Поряд із бензиновою версією виробник показав повністю електричну модифікацію Daytona на 670 кінських сил, яка стала першою у своєму роді.

Найменш потужна версія Charger 2024 матиме потужність до 496 кінських сил. Найшвидший варіант спорткара зможе розганятися до 100 кілометрів на годину за 3,3 секунди. Dodge стверджує, що новий Charger Daytona – найшвидший і найпотужніший маслкар у світі та єдиний на електричній тязі.

Dodge Charger Daytona 2024 року випуску з’явиться у двох комплектаціях: R/T і Scat Pack. Обидва мають 400-вольтову архітектуру та однакове двомоторне компонування, живляться від акумуляторної батареї потужністю 100,5 кіловат-години зі швидкістю розряду 550 кіловат. Dodge стверджує, що запас ходу R/T становить 510 кілометрів, тоді як Scat Pack і його додаткова потужність забезпечують 418 кілометрів між зарядками. Швидкий зарядний пристрій потужністю 350 кВт дозволяє заряджати батарею від 20 до 80 відсотків приблизно за 27 хвилин.

Зовні Daytona майже нічим не відрізняється від представленого раніше концепту. Зміни можна побачити у вигляді повітрозабірника під фальшрадіаторною решіткою і бічних дзеркал, які тепер мають більш традиційну форму.

Інтер’єр Charger явно цифровий, але йому не вистачає розв’язності в аналоговому стилі. Водій отримує стандартний 10,25-дюймовий цифровий екран або додатковий 16-дюймовий блок, що працює з 12,3-дюймовим центральним екраном. Лінії приладової панелі нагадують про Charger 1968 року випуску. Додатковий скляний дах забезпечує освітлення салону, а фірмове внутрішнє освітлення Dodge “Attitude Adjustment” з 64 колірними гамами дозволяє зробити поїздку веселішою.

Charger Daytona R/T і Scat Pack надійдуть у продаж цього літа у дводверному виконанні як моделі 2024 року. Чотиридверні моделі з’являться не раніше першого кварталу 2025 року, коли також надійде у виробництво Charger Sixpack із шестициліндровим двигуном. Інформація про ціни поки що недоступна, але з урахуванням того, що вартість попереднього Charger R/T становить близько 45 000 доларів, ми підозрюємо, що ціна нового Daytona R/T, найімовірніше, перевищить 50 000 доларів.

Джерело Motor1
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти