ТОП-5 найбільш незвичайних опцій в сучасних авто

Більшість автомобілів мають обмежений набір функцій, тому «заточити» машину під себе покупцеві допомагають всілякі опції, які можуть бути як банальними, так і незвичайними. Експерти склали ТОП-5 найбільш незвичайних і цікавих опцій, які пропонуються в серійних автомобілях.

5 місце – кавоварка в Fiat 500L

Італійські автовиробники завжди славилися неординарним підходом до створення машин. Тож не дивно, що ідея встановити в якості додаткової опції кавоварку прийшла саме маркетологам компанії Fiat. В принципі, задум вийшов цікавий. Так, кавоварка не займає багато місця, живиться від прикурювача і дозволяє побалувати себе гарячою кавою не виходячи з авто.

4 місце – Openometer в Mini Convertible

Досі не зрозуміло, яким чином представникам британської марки прийшла в голову настільки несподівана і в той же час сумнівна ідея. Для кабріолета Mini Convertible була доступна недешева за ціною опція у вигляді своєрідного «лічильника відкритого верху», який показував кількість годин, протягом яких авто знаходилося зі складеним дахом. Практичної користі від такого лічильника жодної, зате коштувала вона пристойно.

3 місце – Датчик серцебиття в Volvo S80

Шведська компанія здавна славиться особливим ставленням до безпеки у свої авто. Це стосується не тільки систем активної і пасивної безпеки, але також і збереження машини в цілому. Так, в якості опції для ряду флагманських моделей марки пропонувалася функція, яка могла стежити за станом авто і навіть відстежувати серцебиття викрадача, який забрався в салон. Відповідний індикатор на брелоку ключа запалювання повідомляв про те, що в машині злодій, у якого «калатає» серце.

2 місце – Шкіряне оздоблення повітроводів у Porsche 911

Просто шкіряним салоном сьогодні нікого не здивуєш, тому фахівці компанії Porsche пішли ще далі й запропонували клієнтам спеціальну опцію, яка покривала шкірою абсолютно все, включаючи навіть дефлектори вентиляції та опалення. Це безсумнівно дуже круто, однак вимагає обережного поводження з піччю, щоб не отримати в салоні запах барбекю.

1 місце – Захист від біологічної зброї в Tesla Model S/X

Засновник компанії Tesla Ілон Маск вміє дивувати публіку, тому не дивно, що саме в автомобілі даної марки з’явилася опція, що дозволяє захиститися від радіоактивних опадів, отруйних газів і вірусних хвороб. За заявою розробників, фірмова система очищення повітря Bioweapon Defence Mode в сотню разів ефективніша за будь-який фільтр, встановлений в інші авто.

Сучасний споживач настільки розбещений різноманітними опціями і додатковим обладнанням, що виробникам доводиться йти на різні хитрощі, щоб викликати інтерес у покупця. Хтось потрапляє в точку, а чиїсь задумки виявляються абсолютно безглуздими і непрактичними, але від того не менш цікавими.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти