Як правильно користуватись кнопкою ручника в авто

Водії автомобілів з класичним стоянковим гальмом діляться на дві категорії – одні при підйомі важеля натискають на кнопку, розташовану з його торця, а інші її не чіпають.

Якщо нею не користуватися, то рукоятка піднімається з характерними клацаннями. Але опустити ручник, не натиснувши при цьому кнопку, неможливо.

Як відомо, за допомогою цієї функції блокуються колеса, щоб на схилі автомобіль не скочувався і залишався на місці. Затиск гальмівних колодок відбувається за рахунок троса, який тягнеться до важеля в салоні. Вищезазначені клацання свідчать про наявність спеціальних фіксаторів, від яких залежить ступінь блокування колодок. Чим вище рукоятка, тим сильніше натягнутий трос і міцніше затиск.

Якщо піднімати ручник з натиснутою кнопкою, то клацання пропадають, і важіль піднімається безперешкодно. У цьому випадку, щоб зафіксувати необхідну висоту і ступінь блокування колодок, водієві потрібно просто відпустити кнопку.

Деякі автовласники впевнені, що, використовуючи при підйомі кнопку і тим самим уникаючи клацань, вони продовжують ресурс механізмів цієї функції. Частково це так, оскільки в такому випадку фіксатори не взаємодіють з тросом.

У зворотній ситуації, коли кнопка не задіяна, елементи механізму стикаються один з одним, від чого й чути клацання. Однак, як показує практика, великої шкоди від такого способу використання ручника не відбувається, і натиснута кнопка життя йому істотно не продовжить. Тому робіть так, як вам зручно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти