Чи потрібно прогрівати двигун влітку?

В Україну прийшло справжнє спекотне літо. Тож поговоримо про особливості експлуатації авто влітку, а саме – про прогрівання двигуна.

Про те, що взимку силовий агрегат треба після пуску гріти якийсь час, написано багато. Дійсно, навіть сучасний двигун після тривалої стоянки на морозі вимагає прогріву. Однак більшість виробників стверджує, що цього робити не треба. Завів і поїхав.

Мотористів можна зрозуміти. Якщо написати в інструкції по експлуатації, що двигун авто вимагає обов’язкового прогріву, то претензій з боку різних екологічних організацій не уникнути. Адже каталізатор прогрівається не відразу, а тому в атмосферу потрапляє підвищена кількість шкідливих речовин.

То чи варто прогрівати двигун влітку? Робочої температури, а це приблизно 90 градусів, агрегат досягає не відразу. Стояла машина на морозі або на спеці, не важливо. При цьому, після пуску, двигун прогрівається нерівномірно.

Спочатку камери згоряння, охолоджуюча рідина, масло двигуна і каталізатор. Тому гріти мотор навіть у спеку потрібно. Але не так як взимку, а зовсім трішки.

До речі, актуальна проблема літної експлуатації – перегрівання двигуна. Тож будьте уважні та не переборщіть з прогріванням!

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти