3 простих поради, як продовжити життя зчепленню вашого автомобіля

Несправне зчеплення – доволі часта поломка в автомобільному світі. Як правило, водії здійснюють помилки, які зменшують ресурс цього важливого і дорогого механізму.

Як уникнути передчасного зносу зчеплення розповість Твоя МАШИНА.

По-перше, в жодному разі не варто стояти на перехресті в очікуванні зеленого сигналу світлофора з вичавленим зчепленням та увімкненою передачею. Якщо зупинка не короткочасна, то натиснута педаль зчеплення дає сильне навантаження на увесь механізм, в результаті чого він швидше зношується. Під’їхали, вичавили зчеплення і гальмо, вимкнули передачу, відпустили зчеплення – цей алгоритм найбільш ідеальний і безпечний для даного механізму. Стартувати потрібно так: не забираючи ногу з педалі гальма, вичавлюєте зчеплення, вмикаєте передачу і відпускаєте педаль зчеплення, одночасно додаючи газу.

По-друге, стежте за тим, як відрегульоване зчеплення. Якщо не знаєте, як це робити, зверніться на СТО і вам допоможуть. Але пам’ятайте, краще, якщо ваш автомобіль буде рушати на середині ходу педалі зчеплення. В інших випадках механізм так само працює на знос.

По-третє, при русі або старті в гору, не варто залишати педаль зчеплення частково натиснутою. Рушили і відразу ж відпускайте педаль. Як правило, новачки страхують себе цим маневром від того, щоб не заглохнути на схилі.

Отож, тренуйте свої водійські навички, тоді будете відчувати себе впевненіше та й зчеплення збережете.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти