Водіям повідомили важливий нюанс в поводженні з акумулятором

Акумулятор – найважливіший елемент в автомобілі, від якого багато що залежить. Але є деякі особливості поводження з ним, які повинен знати кожен автомобіліст.

АКБ відповідає за накопичення заряду і за стабілізацію напруги в електричному ланцюзі. Якщо запустити мотор і зняти його, то він як і раніше буде працювати, як і бортові системи.

Старі автомобілісти, звичайно, пам’ятають, коли раніше їм доводилося ділитися один з одним акумулятором. За допомогою позиченого АКБ запускали автомобіль, а потім віддавали його. Після цього ставили на машину свій розряджений акумулятор, і він заряджався від генератора.

Потрібно пам’ятати, що якщо двигун працює тільки на генераторі, то це може завдати великої шкоди. Перш за все, самому акумулятору, а також бортовим системам, в тому числі електронному блоці управління.

Якщо комусь-то все-таки знадобиться завести автомобіль без АКБ, то потрібно включити всі споживачі електроенергії. Так можна уникнути різких стрибків напруги. Але не дивуйтеся, якщо через це з’являться будь-які несправності. Тому найкраще, щоб двигун працював на АКБ.

Джерело autonews.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти