Навіщо в салоні авто потрібна ручка з боку водія

Рукоятка в автомобілі над боковим вікном нагадує за формою ту, що встановлюють на валізах. У деяких моделях її можна бачити не лише на пасажирських місцях, а й з боку водія. Навіщо ж тоді вона там потрібна, якщо водій має триматися за кермо?

Дійсно, пасажирам така ручка допомагає утриматися на своєму місці на швидкості під час маневрів, поворотів, а також при їзді нерівною дорогою. Багато хто, особливо літні люди використовують її при вході і виході з салону автомобіля, і, звичайно, вона незамінна для малорухомих категорій пасажирів.

Крім того, ремінь безпеки не здатний утримати людину від сильного бічного розгойдування. У той час, як при ДТП ручка над вікном хоч якось може допомогти людині уникнути удару скронею об скло тощо.

Ще одне важливе застосування – на таку рукоятку можна вішати гачки для одягу, хоча навряд чи водій стане це робити зі свого боку, порушуючи оглядовість справа.

У салоні позашляховиків на обох передніх сидіннях – і для водія, і для пасажира – ручки часто зміщені на передні стійки. Причина очевидна – на машинах з високим кліренсом таке розташування дозволяє зручніше вхопитися за них при вході і виході з кабіни. Так що можна припустити, що в звичайних автомобілях рукоятка над склом з боку водія встановлена ​​з тією ж метою.

Швидше за все, наявність цього елемента поруч з водієм пояснюється елементарною оптимізацією виробництва. Дешевше туди повісити ручку, ніж штампувати елементи оббивки салону і кузова окремо для автомобілів з лівим і правим кермом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти