Які механізми авто можуть замерзнути взимку і як цього уникнути

Твоя МАШИНА розповість про те, які механізми автомобіля можуть замерзнути взимку і як цього уникнути.

Для українських автолюбителів зимова пора може принести безліч нових турбот, що вимагає особливого ставлення до свого автомобіля. Є механізми, за якими варто стежити під час морозів.

Перш за все, негативному впливу морозів піддаються дверні ручки, які в деяких ситуаціях не дозволять потрапити в салон машини. Тому необхідно після кожного миття ретельно протирати ручки, а також не забувати змащувати дверні ущільнювачі силіконовими мастилами. Змастити варто і замки, особливо на старих автомобілях.

Ще одним неприємним сюрпризом можуть стати примерзлі до лобового скла щітки склоочисника. Щоб убезпечити моторчик «двірників» і не вивести з ладу запобіжник, варто відірвати щітки від скла, або ж з вечора підняти їх над склом. Однак варто пам’ятати, що такий маневр може спричинити швидкий знос пружин.

На автомобілях, оснащених електроприводом складання бічних дзеркал, останні варто «розім’яти» рукою. Замерзлі механізми можуть вийти з ладу через неможливість повністю розкластися. Аналогічна ситуація може статися і з електросклопідйомниками, адже вода, що стікає під ущільнювач, замерзає і перешкоджає роботі механізму. Якщо при натисканні на кнопку скло не опустилося, то варто гарненько прогріти салон перш ніж пробувати знову.

Також проблеми після миття можуть виникнути і з ручним гальмом, адже якщо після попадання води залишити автомобіль на ніч, то вже до ранку колодки напевно «склеяться».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти