Чому не варто тримати автомобіль в гаражі взимку

Чимало автомобілістів вважають, що гаражне зберігання автомобіля – велика перевага, яка обов’язково позначиться на ціні при продажі транспортного засобу. І в чомусь вони мають рацію, адже в гаражі машина не вкривається льодом і снігом, які при вуличній парковці потрібно зчищати спецінструментом. Та й від вандалів і роззяв, будучи захована в чотирьох стінах і під замком, вона також більш захищена. Але є в гаражному зберіганні й загрози.

Коли продавець каже, що його машина гаражного зберігання – то це перше, що має викликати підозру в покупця. І справа тут не в тому, що вас можуть обманювати. Просто автомобіль, як і будь-який інший «продукт», зберігає свій товарний вигляд в тому числі і при правильному зберіганні. Тому стан у «автомобілів гаражного зберігання» може бути різним.

Сучасні підземні паркінги не тільки опалюються, а й обладнані потужною вентиляцією, яка цілодобово проганяє великі потоки повітряних мас, не даючи накопичуватися в приміщенні волозі. Чого все-таки не скажеш про більшість гаражних кооперативів. Так, в деяких гаражах є вентиляція, але найчастіше – її там не було і не буде, якщо мова йде про звичні «залізні буди», де сотні тисяч українців зберігають свої авто.

У зимовий період автомобіль, як правило, заїжджає в гараж брудним і мокрим, з брилами льоду і снігу на бризковиках і в колісних арках. Гарячий двигун починає розігрівати повітря в гаражі, завдяки чому вся ця снігова каша опиняється на підлозі. В результаті і без того вологе повітря стає ще більш вологим. Утворюється конденсат, що осідає на стінах і стелі гаража і, звичайно ж, на автомобілі, який, крім цього, вкритий «отруйною плівкою» реагентів. Все це – ідеальне середовище для утворення корозії.

Тому коли вас запевняють, що автомобіль зберігався виключно в гаражі, варто уточнити, що це був за гараж, як у нього з вентиляцією тощо.

При зберіганні ж автомобіля на вулиці таких проблем не виникає. Правда, хтось завжди може запустити в нього цеглину, вдарити м’ячем і подряпати при паркуванні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти