Для чого в бензобак заливають гас кожні шість місяців?

Автомобілісти використовують різні методики і засоби, щоб їх автомобіль був завжди на ходу і не підвів у найбільш невідповідний момент.

Хтось жорстко дотримується графіку ТО, хтось заглядає під капот щоразу, коли почує сумнівний звук. А є прошарок автолюбителів, які не витрачаються на дорогі компоненти і послуги фахівців, а все роблять самі за допомогою підручних засобів.

Напевно багато хто з вас чув, що деякі автолюбителі застосовують гас для очищення паливної системи. З дизельними машинами все зрозуміло: гас використовувався для того, щоб паливна система не перемерзла в морозну погоду взимку. А як щодо подібного «обслуговування» в бензинових авто?

Виявляється, гас, який завжди входив до складу палива автомобілів у різному процентному співвідношенні, здатний чудово очищати форсунки і дросель. Головне чітко розуміти – чи небезпечна така профілактика для вашого авто.

Також потрібно розуміти, що якщо ви не виконували таких маніпуляцій раніше, то перше «очищення» слід проводити на знятому паливному баку: щоб увесь вимитий бруд не потрапив у паливну систему. Далі профілактику проводять раз на півроку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти