Названі 5 перевірених способів заощадити на бензині влітку

Чи можна заощадити на бензині влітку і при цьому не нашкодити автомобілю? Це питання хвилює багатьох, особливо зараз, коли паливо в умовах посилення кризи може істотно подорожчати.

Почнемо з неприємного. У місті, з його рваним трафіком і заторами, заощадити не вдасться. Але це можна зробити в далекій дорозі – скажімо, на дачу. Ось кілька способів.

Повітряний фільтр

Від забитого повітряного фільтра мотор буквально задихається. А якщо фільтр давно не міняли, і він сильно забився, автомобіль може просто заглохнути. Справа в тому, що через нестачу повітря електронний блок керування двигуном робить паливо-повітряну суміш багатшою, ось витрата пального і збільшується. Тому, влітку повітряний фільтр бажано поміняти на новий.

Шини

Перед поїздкою накачайте шини. Підніміть в них тиск на пару десятих вище базових значень. Так можна заощадити один-два відсотки палива.

Увага на дах

Великий багажник на даху – це зручно, оскільки туди можна покласти багато всякої-всячини. Але такий «гаджет» погіршує аеродинаміку автомобіля, що призводить до зростання споживання палива відсотків на 10. Тому без гострої потреби ми не радимо його використовувати.

Який бензин заливаємо

Не варто економити на бензині. По-перше, не треба заправлятися на неперевірених АЗС, купуючись на ціни, які нижче, ніж на брендовій заправці. Така економія може закінчиться ремонтом двигуна.

І не треба переходити на 92-й бензин, замість рекомендованого виробником 95-го. Це не збереже сімейний бюджет. Справа в тому, що в спеку 92-й буде викликати детонацію. Тобто, після загоряння паливо-повітряної суміші від свічки запалювання в циліндрі відбувається ще один вибух. Швидкість поширення полум’я при цьому різко збільшується, а ударна хвиля багаторазово відбивається від стінок циліндра і поршня. В результаті отримуємо зниження потужності двигуна і знос деталей циліндро-поршневої групи. Для запобігання детонації рекомендують заливати більш дорогий 98-й бензин. Де тут економія, запитаєте ви? Назвемо її відкладеною, оскільки так ви продовжите життя мотору, і він не вимагатиме дорогого ремонту в майбутньому.

Стиль їзди

Тут все банально і вже не раз описано. Для того, щоб заощадити, треба не крутите мотор до відсічення. Та й чим вище швидкість, тим більша витрата. Крім того, їхати потрібно плавно, закривши при цьому всі вікна. Бажано ще й кондиціонер вимкнути. А щоб не «зваритися» заживо в машині при спробі заощадити, відправляйтеся у дорогу рано вранці, коли на вулиці прохолодно. Тоді і кондиціонер не потрібно буде вмикати.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти