Стало відомо, навіщо потрібно змащувати шини автомобіля силіконовою змазкою

Твоя МАШИНА розповість, для чого необхідно змащувати покришки авто, і яку «автохімію» краще використовувати для догляду за шинами.

Одна з найпопулярніших серед автомобілістів змазок – силіконова. Вона відмінно поєднується з пластиковими і гумовими деталями, через що сфера її застосування досить широка.

Найбільш часті місця застосування силіконових змазок в машинах – дверні петлі, обробка дверних і підкапотних ущільнювачів. Однак не багато водіїв знають, що силіконової змазки потребують і покришки.

Справа в тому, що крім змащувальних властивостей, силікон відмінно захищає поверхні гумових елементів кузова від згубного впливу ультрафіолету і не дає їм розсихатися і розтріскуватися. Точно так само силікон діє і на шини.

По-перше, завдяки йому шинам можна повернути первозданний вигляд. Адже за час використання і під дією ультрафіолету шини вигорають, набуваючи сірого відтінку. Силікон у свою чергу здатний відновити їх зовнішній вигляд: після обробки вони знову набувають глибокого чорного кольору. При цьому за ціною такий метод відновлення гуми істотно дешевший за «чорніння». По-друге, силікон на шинах виконує ту ж функцію, що і на будь-яких інших гумових виробах в автомобілі – захищає від розтріскування і розсихання, які загрожують серйозними наслідками аж до руйнування шини в русі.

Щоб захистити шини свого авто, цілком достатньо змащувати їх перед початком експлуатації, і перед тим, як відправити покришки на сезонне зберігання. Ця проста, а головне – недорога процедура дозволить без проблем прослужити колесам відведений виробником термін.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти