Infiniti показала концепт нового QX60: технічні характеристики та фото

Нинішній трьохрядний позашляховик Infiniti QX60 є важливим продуктом, щороку продається більше примірників, ніж будь-якої іншої моделі бренду. Але представлену QX60 найкраще описати як прототип, а не як модель, готову до виробництва. Проте, Infiniti заявляє, що дизайн задає тон QX60 наступного покоління, який компанія представить в 2021 році. Зокрема, Monograph є попереднім переглядом пропорцій і елементів дизайну позашляховика, портал “Motor1” зробив кілька припущень про серійну модель.

Нові сміливі форми

У той час як поточний QX60 віддалено схожий на мінівен з похилою передньою частиною і негабаритною теплицею, Monograph – це загальновизнаний дизайн позашляховика. Вертикальна передня решітка веде до майже горизонтального капоту, а довга колісна база і звужуюча теплична форма надають прототипу набагато більш формальний, традиційний дизайн. Не можна заперечувати деякий вплив Lincoln Aviator, особливо форму D-стійки і спойлера на даху, але в цілому Monograph є великим поліпшенням у порівнянні з QX60 2020 року.

Також мускулиста рука дає більші і виражені крила. Опуклі передні колісні арки знаходяться під капотом, якщо дивитися в профіль, в той час як задні крила розвиваються з похилої вгору панелі коромисла. В цілому кузов підкреслює додаткову ширину QX60 Monograph. Великі колеса (з тисненим логотипом Infiniti) досить добре доповнюють крила, знову підкреслюючи сміливу позицію прототипу.

Між арками проходить сильна, різка, горизонтальна характерна лінія, яка починається в декількох дюймах під передніми крилами і зникає відразу після перетину під заднім крилом. Infiniti заявляє, що ця функція візуально піднімає центр ваги, роблячи QX60 Mongraph вищим і гордим. Однак при погляді на бічну частину тіла спереду або ззаду горизонтальна лінія трохи метушлива і відволікаюча. Хотілося б, щоб він ще трохи інтегрувався в крила.

Щодо витонченої, м’яко окресленої задньої частини QX60 нема на що скаржитися. Кріплення номерного знака переміщується від люка до бампера, прибираючи хромовану обробку нинішнього позашляховика між фарами. Збільшення візуальної ширини – це робота темного елемента заднього ліхтаря, який простягається від кута до кута, з логотипом і написом Infiniti зверху і знизу. Це набагато чистіший дизайн, який виглядає дуже преміально, але при цьому зберігає дизайнерські елементи бренду, такі як крилоподібне освітлення і широкий шрифт Infiniti.

Нове освітлення

Одна з найцікавіших особливостей дизайну QX60 Monograph – це нове освітлення. Передні і задні ліхтарі, виконані за допомогою світлодіодів, отримали новий мотив «клавіші цифрового піаніно» з напівпрозорими вертикальними лініями, що розділяють денні ходові вогні. Передні і задні ліхтарі також отримали унікальну вітальну анімацію: світло, що виходить від сяючої передньої емблеми через фари і поворотники в дзеркалах бокового огляду.

Гладкі деталі

QX60 Monograph має нову форму теплиці, в якій відсутня «серповидна» задня стійка даху Infiniti – принаймні, теоретично. Проте, унікальний дизайн віконної рами, що нагадує пінцет, поєднується із заднім спойлером, забезпечуючи потужне повернення до старого дизайну. Все, що знаходиться над лінією пояса, затемнено, що дозволяє більше виділяти хромоване обрамлення вікон і рейлінги на даху.

Monograph також може похвалитися кількома явно японськими темами, починаючи з тривимірною текстури решітки радіатора, натхненної орігамі. Повторюваний в повітрязаборниках переднього бампера дизайн решітки незвичайний і привабливий, хоча дещо нагадує решітку веретена Lexus. І хоча ми ще не бачили цього в Monograph, Infiniti стверджує, що панорамний дах складається, як кімоно (що б це не означало).

Читайте також: У Мережі з’явилися перші шпигунські фото салону Volkswagen Transporter

Під шкірою

На жаль, Infiniti не опублікували зображення інтер’єру, але нинішній невеликий позашляховик QX50 повинен дати нам гарне уявлення про те, чого очікувати. Ймовірно, з’явиться інформаційно-розважальна система Infiniti InTouch, і, як одна з кращих двоекранних конфігурацій, нас це влаштовує. У моделях вищого класу очікуйте великі смуги стеганой шкіри з контрастними кольорами і прострочкою, з дерев’яною обробкою з відкритими порами і замшевими вставками.

Трансмісія Monograph також є загадкою, і, на жаль, її важко розгадати, вгадавши. Можливо, нинішній QX60 подарує своєму наступнику архітектуру з переднім приводом, 3,5-літровий V6 і безступінчату трансмісію, що, на наш погляд, було б ганьбою, враховуючи, наскільки спортивно він виглядає. Ми сподіваємося на вибір двигунів, починаючи з нового 2,0-літрового чотирициліндрового двигуна зі змінним стисненням з турбонаддувом. В даний час встановлений в QX50 (де він видає 268 кінських сил і 380 Нм, він буде хорошим входом в сімейство трьохрядних позашляховиків.

Моделі з більш високою комплектацією можуть отримати 3,0-літровий двигун V6 з турбонаддувом седана Q50 потужністю 300 к.с. і 400 Нм. QX60 також може отримати новий 3,8-літровий двигун V6 від Nissan, який в даний час використовується в пікапі Frontier, з потужністю 310 к.с. і381 Нм. Ймовірна безступінчата трансмісія, хоча ми хотіли б, щоб дев’ятирівнева автоматична трансмісія бренду супроводжувала перехід на платформу з заднім приводом для QX60 наступного покоління.

Чи дійде концепт QX60 до виробництва?

Після виявлення прототипу Monograph в металі, Infiniti заявила, що націлена на дату запуску готового до виробництва QX60 в 2021 році – ми думаємо, що він повинен прибути до 2022 модельного року. Але коли з’явиться новий кросовер, чи буде він так виглядати? В останній раз компанія назвала тему дизайну «Монографія» на превью оновленого QX80 2018 року, який при переході від виставкового залу до виставкового залу був досить сильно розбавлений.

Але це дослідження дизайну QX60 виглядає набагато більш здійсненним, ніж цей прототип. Таким чином, цілком можливо, що трьохрядний кросовер наступного покоління буде дуже схожий на QX60 Monograph. А з огляду на сильну конкуренцію в сегменті трьохрядних розкішних позашляховиків – Lexus RX L, за чутками, новий Acura MDX і навіть такі вискочки, як Hyundai Palisade Calligraphy – Infiniti, ймовірно, захоче діяти швидко, щоб надати сміливості своєму виходу на ринок. Якщо він буде схожий на Monograph, Infiniti QX60 2022 року майже гарантовано продовжить свою серію продажів для бренду.

Читайте також: Літаючі автомобілі від Hyundai: фантастика стає реальністю

Джерело motor1.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти