Як правильно зекономити на придбанні полісу автоцивілки

Надійні та легальні способи зменшити витрати на придбання полісу обов’язкового страхування. Кілька лайфхаків для українських водіїв.

Для пересування дорогами загального користування українські водії зобов’язані своєчасно оформлювати поліс страхування. Саме наявність цього документу вбереже вас від величезних витрат у випадку ДТП. В умовах постійного зростання цін власники авто докладають чимало зусиль, аби і закон не порушити, і поліс ОСЦПВ купити якнайдешевше. Зробити це можна кількома шляхами, однак не всі з них однаково результативні та безпечні.

Автоцивілка для кожного

Перш за все, необхідно визначитися, що враховує страхова компанія при розгляді конкретної заяви на придбання полісу:

  • тип автомобіля та об’єм його двигуна;
  • місце реєстрації транспортного засобу;
  • рік випуску машини;
  • водійський стаж та кількість водіїв;
  • наявність страхових випадків у минулому, спеціальних пільг.

Розрахувати повну вартість полісу у режимі онлайн легко на сторінці https://askods.com/ua/osago. Одночасно ви зможете впевнитися, що наведені нижче способи економії дійсно працюють.

Місце реєстрації авто

Сьогодні задля зручного розрахунку вартості страхування до уваги беруть саме місце реєстрації транспортного засобу, а не прописку його власника. Це пояснюється тим, що керувати машиною можуть мати право кілька людей, що проживають у різних регіонах. Для розрахунків використовують коефіцієнти, прив’язані до географічних зон: найвищий для Києва (помноження загальної вартості на 4,8), далі йдуть міста-супутники Бориспіль, Бровари, Вишгород, тощо (2,5), «мільйонники» (3,5), населені пункти від 500 тис. (2,8), від 100 тис. (2,5), менше 100 тис. (1,6).

Тож вас очікує більш дешева автоцивілка при реєстрації авто у невеличкому місті. Водії мають право обрати будь-який сервісний центр МВД на території України, незалежно від прописки. Подбати про це необхідно ще на стадії купівлі транспортного засобу.

Водійський стаж

Вперше сідаючи за кермо авто, варто пам’ятати, що від вашої поведінки на дорозі у майбутньому буде залежати вартість полісу ОСЦПВ. Найбільшою вона є для водіїв-початківців та тих, хто регулярно звертається за страховими виплатами. За кожен рік безаварійного керування машиною ви отримаєте знижку 5% від загальної вартості.

Додатково зекономити можна, вписавши у поліс єдиного водія – кожен наступний учасник договору буде підвищувати річні виплати. Проте в такому разі поліс забезпечить захист лише тоді, коли за кермо буде сідати вказана людина. В іншому випадку сплачувати збитки постраждалій стороні доведеться самостійно.

Додаткові пільги

Згідно з постановою українського уряду, цивілка на авто оформлюється зі знижкою громадянам, що належать до однієї з вказаних категорій: інваліди 2-ї групи, учасники війни, пенсіонери, постраждалі внаслідок Чорнобильської аварії. Ці водії в компанії «АСКО ДС» можуть сплачувати лише 50% від повної вартості полісу.

Як не треба економити на ОСЦПВ

В прагненні зберегти гроші не можна втрачати здоровий глузд, адже збитки у перспективі істотно перекриють миттєву економію. При оформленні ОСЦПВ варто відмовитися від:

  • послуг маленьких компаній із занадто привабливими тарифами – це ймовірно ненадійні страхувальники с низьким рівнем обслуговування, що не збираються виплачувати компенсацію у разі ДТП;
  • франшизи – життєві ситуації бувають дуже несподіваними, можливо, ви не будете мати необхідної суми для виплати збитків у розмірі знижки;
  • зазначення неправдивої інформації – коли брехня буде виявлена, поліс анулюється, а його власника змусять виплатити досить великий штраф.

Тож, аби забезпечити надійний захист відповідальності на дорозі, необхідно купувати поліс автоцивілки у перевіреній компанії. Завчасно подбайте про фактори, що здатні суттєво зменшити витрати на страховку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти